Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

До уваги споживачів!

Дата: 28.07.2023 10:06
Кількість переглядів: 152

Коростенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області повідомляє, що через систему швидкого оповіщення надійшло повідомлення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 18 липня 2023 року № 2023.4690-fup 2 стосовно виявлення охратоксину А в меленій каві (виробник: Gruppo Gimoka srl, Trezzano S/N, Італія), що експортувалась з Австрії (оптовик: GUNZ Warenhandels GmbH, Mäder) до України (отримувач: ТОВ «ТД ГУРМАНДІЗ», вул. Костянтинівська 72, м. Київ, 04080).

Фото без опису
 

Охратоксин А є органічною сполукою, похідною кумарину, мікотоксином з групи охратоксинів, що продукується мікроскопічними пліснявими грибами роду Аспергіл (Aspergillus ochraceus, Aspergillus carbonarius та ін.) і роду Пеніцил (Penicillium verru). Є контамінантом (харчовим забруднювачем), чим є серйозною загрозою для здоров'я та життя людини. Надзвичайно токсичний нейротоксин, потенційний канцероген для людини (група 2B), мутаген, тератоген та має сильну нефро- та гепатотоксичність, імуносупресор, викликає імунодефіцитні стани.

Фото без опису
 

Попереджаємо Вас про те, що в разі обігу вищезазначеної продукції необхідно інформувати Коростенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь