Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

#ДБСТ: Життя для дитини – сім’я

Дата: 06.09.2023 15:01
Кількість переглядів: 226

Фото без опису

У Житомирській області існує 69 дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ), у яких під опікою перебуває 456 дітей.

ДБСТ – це окремі сім’ї, які створюються за бажанням подружжя або окремої особи, які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Одним з основних аспектів підтримки батьків-вихователів і дітей-вихованців є державна соціальна допомога. Вона призначається прийомним батькам на кожну усиновлену дитину та батькам-вихователям на кожну дитину-вихованця в грошовій формі. Важливо відзначити, що розмір грошового забезпечення не залежить від пенсії, аліментів, стипендій чи інших видів державної допомоги, які можуть отримувати діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. Для осіб з-поміж дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, віком від 18 до 23 років, які навчаються у закладі загальної середньої освіти, за денною формою навчання у закладі професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, до закінчення відповідного закладу освіти розмір державної соціальної допомоги становить два прожиткових мінімуми для працездатної особи.

При створенні дитячого будинку сімейного типу, має враховуватись норма житлової площі, яка встановлена у розмірі 13.65 квадратного метра на одну людину (ст. 47 Житлового КУ).

За додатковою інформацією щодо умов проживання та підтримки дітей в ДБСТ, можна звертатися до служби у справах дітей Житомирської ОВА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь