Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Як вибрати якісне шкільне приладдя та канцелярські товари для школярів

Дата: 07.09.2023 12:26
Кількість переглядів: 166

Фото без опису

Початок навчального року завжди супроводжується вибором необхідних предметів і речей для навчального процесу. Особливу увагу варто приділити якості та безпеці шкільного приладдя.

Сертифікація продукції: Все шкільне приладдя, що продається на території України, повинно пройти Державну санітарно-епідеміологічну експертизу та мати позитивний висновок. Це гарантує, що товари відповідають вимогам безпеки.

Відповідно до статті 17 Закону України «Про захист прав споживачів» та п. 13 «Правил роздрібної торгівлі непродовольчими товарами», такий документ, споживач має право вимагати від продавця до початку придбання товару. Слід зазначити, що державній санітарно-епідеміологічній експертизі підлягає вся друкована продукція для дітей, в тому числі яка імпортується до України. Окрім того, усі непродовольчі товари вищевказаної групи повинні бути забезпечені необхідною, доступною, достовірною та своєчасною інформацією про продукцію, як це передбачено статті 15 Закону України «Про захист прав споживачів». Дана інформація передбачає наявність: назви товару, дані про ціну, дату виготовлення та термін придатності, найменування та місцеперебування виробника. гарантійні зобов’язання виробника, правила та умови ефективного і безпечного використання продукції тощо.

Рюкзаки та ранці: Важливо обирати місткі й зручні моделі, щоб рівномірно розподілити підручники та зменшити навантаження на спину та плечі.

Ручки та олівці: Для молодших школярів кулькові ручки зазвичай кращий вибір, а для старших – питання смаку. Олівці твердо-м’які, трикутної або багатогранної форми найзручніше.

Канцелярське приладдя: Розгляньте середню готовальню для креслення, звертайте увагу на якість інструментів та лінійок.

Зошити: Вибирайте зошити з високою щільністю, твердою обкладинкою і заокругленими кінцями.

Пенал: М’які пенали з декількома відділеннями та зручними застібками зазвичай найкращий вибір.

Ручки, лінійки та інші предмети краще купувати окремо, а не в наборах. Яскраві кольори канцелярських товарів можуть відвертати увагу під час уроків.

Канцтовари  краще вибирати не наборами, а поштучно, тому, що не все може знадобитися дитині у використанні. Ручки, лінійки, пенали  не повинні бути  фарбовані в яскраві кольори, щоб не відвертати увагу дитини під час уроку.

Приладдя для школи слід купувати у  спеціалізованих магазинах.  В таких, як правило, продають якісні та безпечні товари для користування дітьми, але краще враховувати країну – виробника продукції й звернути увагу на запах. Якщо він занадто різкий і тим більш неприємний, краще утриматися від покупки.

Найголовніше, канцтовари для школи повинні бути якісними, безпечними та надійними. До того ж вони повинні подобатися дитині, щоб вона навчалася дбайливо ставитися до речей і комфортно відчувала себе в класі серед інших учнів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь