Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Європейський день боротьби з торгівлею людьми

Дата: 18.10.2023 09:21
Кількість переглядів: 174

Кожного року 18 жовтня увесь світ проводить інформаційно-просвітницькі заходи з нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, якими привертається увага суспільства до проблем сучасного рабства.

Фото без опису

Торгівля людьми – це злочин, що полягає в здійсненні незаконної угоди, де об’єктом торгівлі стають люди. Злочинці займаються цією незаконною діяльністю з метою отримання прибутку, а їхні жертви опиняються в ситуаціях примусової праці або комерційної сексуальної експлуатації. Торгівля людьми являти собою сучасну форму рабства, де права та гідність людини порушуються, і вона стає залежною від своїх об’явлених “роботодавців.”

Щороку тисячі громадян України потерпають від торгівлі людьми. Цей вид злочину за кримінальними прибутками займає третє місце у світі після нелегальної торгівлі зброєю та наркотиками.

Причинами розвитку цього явища залишається розповсюдження організованої злочинності та наркоторгівлі й недостатня боротьба з ними, насильство в родині, нестатки, пошук кращих умов життя, слабка поінформованість населення про життя і працевлаштування за кордоном – перераховувати можна довго, але це нічого не змінить, тільки констатацією факту проблему не вирішиш, але вже її усвідомлення та визнання є першим кроком до боротьби з нею. Особливо якщо враховувати сучасні процеси глобалізації та інформатизації.

Якщо ви знаєте про випадки торгівлі людьми чи будь-якого виду експлуатації або потерпіли від цього злочину, звертайтеся за номерами:

 102 – поліція

 527 – національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми

 1547 – гаряча лінія з протидії торгівлі людьми

 112 – служба екстреної допомоги в ЄС

Інформаційна кампанія створена за підтримки Міжнародної організації з міграції з метою запобігання торгівлі людьми та популяризації правил безпеки під час міграції.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь