Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

#ЗнаЇмо: П’ять простих порад, як щодня харчуватися корисно

Дата: 04.12.2023 16:01
Кількість переглядів: 79

Що ти сьогодні їв/їла на сніданок? А як почувався/почувалася після їжі: твоя внутрішня батарейка довго тримала заряд чи, навпаки, через пів години знову відчувався голод? Харчування впливає на весь наш організм, причому різні продукти мають різний вплив. Корисна їжа допомагає краще мислити та запам’ятовувати, дає сили на спорт та ігри і навіть впливає на настрій. А ще корисна їжа — це твоє здоров’я зараз і в майбутньому.

Фото без опису

Ось п’ять простих порад, як щодня харчуватися корисно й допомогти своєму організму залишатися здоровим і сильним:

Щодня їж свіжі фрукти та овочі. В них містяться безліч корисних речовин, вітамінів та елементів, які потрібні твоєму організму.

Споживай менше солодкого, снеків і фастфуду. Вони містять багато цукру і можуть містити трансжири. Цукор у солодощах та солодких напоях, навіть у фруктових соках, може спричинити карієс.

Обирай корисні перекуси. Повноцінний сніданок, обід і вечеря — це гарантія того, що ти будеш активним/активною протягом дня і в тебе не буде постійного бажання «щось перехопити». Намагайся не пропускати основні прийоми їжі і не замінювати їх на булочку.

Не забувай пити воду! Вона потрібна кожному з нас не менше, ніж їжа. Звертай увагу і на кількість води, випитої за день, і на її якість.

Прислухайся до свого організму. Їж стільки, скільки він «просить», але не переїдай. Відчуваєш голод — перекуси, ситість — не варто їсти «за компанію». Не забувай про фізичну активність: прогулянки пішки — це чудова ідея.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь