Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У березні мобільні медичні команди здійснять 12 виїздів у північні громади Житомирщини

Дата: 04.03.2024 09:54
Кількість переглядів: 84

Таку ж кількість виїздів зробили мобільні медичні команди (ММК) у лютому до Народицької, Олевської та Словечанської громад. Члени ММК проконсультували за минулий місяць близько 360 людей. Це не лише медичні послуги, але й соціально-психологічні.

Фото без опису

У межах проєкту «Відновлення доступу до медичних послуг у громадах Житомирської області» створені три мобільні медичні команди (ММК) у складі лікаря, медичної сестри, психолога та фахівця з соціальної роботи. У січні-вересні цього року ММК виїжджатимуть до населених пунктів трьох громад регіону для надання первинної медичної допомоги, а також забезпечення психологічної допомоги, підтримки та соціального супроводу.

ММК здійснюють обстеження на серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, хронічне обструктивне захворювання легень, втрату слуху, гендерно зумовлене насилля (ГЗН), депресію. Можуть зробити електрокардіограму, виміряти холестерин, провести УЗД-дослідження тощо. Усі послуги ММК є безоплатними.

У березні ММК їздитимуть за таким графіком:

  • 05.03 - с. Сухарівка, с. Бродник Народицька ТГ;
  • 06.03 - с. Старі Велідники Словечанська ТГ;
  • 07.03 - с. Покровське Олевська ТГ;
  • 12.03 - с. Норинці Народицька ТГ;
  • 13.03 - с. Усово Словечанська ТГ;
  • 14.03 - с. Новоозерянка Олевська ТГ;
  • 19.03 - с. Клочки Народицька ТГ;
  • 20.03 - с. Красилівка Словечанська ТГ;
  • 21.03 - с. Замисловичі Олевська ТГ;
  • 26.03 - с. Латаші Народицька ТГ;
  • 27.03 - с. Бігунь Словечанської ТГ;
  • 28.03 - с. Лопатичі Олевська ТГ.

«Нас вже чекають у селі», – розповідають члени мобільних медичних команд, які виїжджають до населених пунктів Словечанської, Народицької та Олевської громад. До ММК приходять люди різного віку – і молоді, і старші. Хтось прагне поспілкуватися саме з лікарем, але багато потребують психологічної підтримки.

Приїзд ММК до села - це не просто можливість для місцевих жителів потрапити на консультацію до лікаря. Хоча і це дуже важливо. Адже не завжди люди мають змогу самотужки приїхати до міста, аби пройти профілактичний медичний огляд через віддаленість населеного пункту, брак коштів, нерегулярні пасажирські перевезення. ММК ще й слухає людей, надає психосоціальну підтримку. Психологічні консультації не менш затребувані, ніж медичні.

Проєкт “Відновлення доступу до медичних послуг у громадах Житомирської області”, що реалізується в рамках підтримки проєкту USAID, спільно з PACT “Інновації для подолання епідемії ВІЛ”, має на меті допомогти жителям громад отримати медичні та соціально-психологічні послуги. Виїзди заплановані по вересень місяць включно, аби максимально охопити усі села цих громад.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь