Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Коростені відбувся урочистий захід з нагоди 210-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка

Дата: 09.03.2024 15:53
Кількість переглядів: 220

09 березня особлива дата для українців – День народження Тараса Григоровича Шевченка. Його називають нашим пророком, Великим Кобзарем і українським генієм. Шевченко був відомий і боротьбою за визволення українського народу.

Участь у заході взяли та  поклали квіти до пам’ятника Т.Г. Шевченка міський голова Володимир Москаленко, народний депутат Володимир Арешонков, керівник апарату Коростенської районної державної адміністрації Катерина Корчова.

Фото без опису

Пройшло 210 років від народження Великого Кобзаря, проте кожне слово, написане поетом, і досі актуальне. Український видатний митець залишив кілька важливих послань, які для українців стали закликом до дії.

Тарас Шевченко все своє життя та талант присвятив українському народу: своїм сучасникам і нащадкам. З його творів видно, що він і справді дуже тужив за Україною. Адже життя поета було пов’язане з численними випробуваннями, зокрема з його засланням у Сибір, де він перебував більше 10 років.

А самих росіян у багатьох творах Тарас Григорович описує як жорстоких і безжалісних панів, які тероризують український народ. Чи не найбільше він критикував саме політику росії щодо України.

Шевченкове «Борітеся – поборете. Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!» – для кожного має і сьогодні сенс. Ми обов’язково поборемо! Адже правда на нашому боці.

Загарбники можуть нищити нашу інфраструктуру, розстрілювати наші пам’ятники. Проте їм ніколи не зламати наш сильний український дух. Як казав класик:

«І на оновленій землі

Врага не буде, супостата,

А буде син, і буде мати,

І будуть люди на землі».

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь