Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Мобільний застосунок, що рятує від домашнього насильства

Дата: 29.03.2024 13:52
Кількість переглядів: 69

Щороку в Україні від насильства страждає близько 1,1 мільйона осіб, з яких 90% тих, хто звертається щодо таких випадків – жінки. Лише кожна третя постраждала – звертається по допомогу. Часто жінки не звертають уваги на «дрібниці», такі як контроль телефону, перевірка особистих повідомлень чи обмеження кола спілкування.

Фото без опису

З метою надання підтримки жінкам, що стали постраждалими від домашнього або гендерно зумовленого насильства, чи знаходяться у зоні ризику, Міністерство внутрішніх справ та Національна поліція України спільно з UNFPA Фондом ООН у галузі народонаселення в рамках «Партнерства Біарриц», ініційованого Оленою Зеленською розробили мобільний додаток.

Цей застосунок буде корисним тим, хто у пошуку допомоги: без дзвінка, історії пошуку в браузері, необхідності спілкування з оператором правоохоронних органів. Зокрема, він полегшить отримання допомоги для тієї категорії осіб, які мають порушення слуху або зазнають контролю особистого життя.

Мобільний застосунок надає можливість викликати поліцію через кнопку «SOS», без дзвінка на 102. У такому випадку спілкування телефоном з оператором можна уникнути, адже поліція приїде, знаючи про специфіку випадку (домашнє насильство) за геолокацією або вказаною при реєстрації адресою.

Застосунок функціонує і доступний для завантаження як у Play Market, так і в App Store.

Назва застосунку не розповсюджується з метою безпеки жінок, які будуть ним користуватися. Наразі дізнатися деталі щодо назви застосунку та його встановлення можна в особистих повідомленнях на сторінках кампанії “Розірви коло”.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь