Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Документальне кіно – шлях до розвитку

Дата: 02.04.2024 16:39
Кількість переглядів: 133

При Коростенському РВ №1 філії ДУ «Центр пробації» у Житомирській області майже рік функціонує клуб документального кіно Docudays UA. Щомісяця кінострічки переглядаються і обговорюються працівниками органів пробації та засудженими, піднімаються проблемні питання сучасності, проводиться просвітницька робота.

Фото без опису 

     28-31 березня 2024 року в м.Київ проходила школа-ретрит для модераторів кіноклубів в рамках програми «DOCU ДІЄ 3.0». Адже мета кіноклубів документального кіно ― правова просвіта та вільний доступ громадян України до кращого документального кіно з усього світу. За допомогою фільмів та дискусій поширюються знання про права людини та про методи їх захисту, формується в українському суспільстві розуміння людської гідності як найвищої цінності. Начальник відділу пробації пройшла навчання в школі-ретрит. До навчальної програми школи були залучені Олег Янчук - директор ДУ «Центр пробації»,  Тетяна Кічата - заступниця директора ДУ «Центр пробації», Олена Афанасьєва - голова ГО Центр культурного розвитку «Тотем», Наталя Бімбірайте - директорка ГО "Інформаційний ресурсний центр "Правовий простір", менеджери мережі DOCU/CLUB та ряд інших спеціалістів, що надали безцінні теоретичні знання з метою покращення роботи модераторів.

    Участь в школі-ретрит допомогла модераторам кіноклубів Docudays UA набути нових умінь та навичок для захисту прав людини та просування реформ. Адже DOCU/CLUB це не лише фільми, це залученні громади до вирішення нагальних проблем та активної участі у прийнятті рішень шляхом проведення адвокаційних заходів.

 

 Начальник Коростенського районного відділу №1

 філії ДУ «Центр пробації» у Житомирській області

 Омельчук Ярослава Ярославівна


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь