Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Житомирщині сервісом транспортування пацієнтів скористалися 20 осіб

Дата: 12.06.2024 16:26
Кількість переглядів: 129

У Житомирській області у травні стартував сервіс транспортування пацієнтів у межах напряму відновлення доступу до медичних та психосоціальних послуг. Цією послугою можуть скористатися жителі Олевської, Народицької та Словечанської громад. Люди отримують направлення до вузьких спеціалістів під час огляду фахівцями мобільної медичної команди, а далі скеровуються до надавача послуг із транспортування.

Фото без опису

«Сервіс транспортування пацієнтів спрямований на забезпечення доступу до спеціалізованої та планової медичної допомоги для осіб з тяжкими хронічними захворюваннями. Такою послугою скористалися вже 20 пацієнтів. Є нові записи вже на червень», – розповідає координаторка мобільних медичних команд Анастасія Батирєва.

Із січня цього року ГО «НУО «Ін Тач Юкрейн Фундейшн» реалізовує проєкт «Відновлення доступу до медичних послуг для жителів громад Житомирської обалсті» в межах підтримки проєкту USAID спільно з Pact “Інновації для подолання епідемії ВІЛ”.

Місцеві жителі Олевської, Народицької, Словечанської громад можуть прийти на консультацію до мобільної медичної команди (ММК) і за потреби отримати перенаправлення до вузького спеціаліста. Якщо пацієнт не має можливості самотужки дістатися до потрібного лікаря, тоді ММК скеровує до надавача сервісу транспортування пацієнтів. Таким чином пацієнта з дому привозять до лікарні для проходження необхідних обстежень та консультацій у лікарів і потім здійснюють трансфер у зворотному напрямку.

Сервіс транспортування пацієнтів – це підсилення послуг, які надають мобільні медичні команди на Житомирщині, аби місцеві жителі північних громад області мали доступ до медичних послуг. Така послуга в Україні стала вперше доступною саме у Житомирській області.

Також сервіс транспортування пацієнтів здійснюється у громадах Київщини та Чернігівщини, де працюють мобільні медичні команди.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь