Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

#безбар’єрнісь: У ЖДУ імені Івана Франка відбувся Круглий стіл на тему «Війна та інвалідність»

Дата: 10.07.2024 16:03
Кількість переглядів: 125

Сьогодні, 10 липня, на базі Житомирського державного університету Імені Івана Франка відбувся круглий стіл з керівниками громадської організації осіб з інвалідністю (ГООІ) «Війна та інвалідність». У заході взяли участь представники органів соціального захисту, управління юстиції, територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, науковці та засоби масової інформації.

 

Фото без опису

Організаторами заходу виступили Житомирське обласне відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю та Житомирський державний університет.

 

Керівник ЖОВ ФСЗОІ Ярослав Возний наголосив на важливості підтримки людей з інвалідністю, особливо тих, хто набув цей статус, захищаючи Україну.

«Ми повинні забезпечити належну підтримку нашим захисникам, які, боронячи нашу державу, стали людьми з інвалідністю. Їхній героїзм і жертовність вимагають від нас відповідних дій та допомоги», — зазначив Возний.

Ректорка університету імені Івана Франка Галина Киричук підкреслила важливість створення інклюзивного середовища в закладах освіти, що є важливим аспектом надання якісних освітніх послуг.

«Інклюзивне середовище в наших університетах та школах — це не лише вимога часу, але й обов’язок перед тими, хто потребує додаткової підтримки. Ми маємо забезпечити рівні можливості для всіх», — наголосила Галина Киричук.

Також під час круглого столу обговорювалися питання створення безбар’єрного середовища у місті, як фізичного, так і ментального. Представниця Урядової уповноваженої з прав осіб з інвалідністю в Житомирській обласній військовій адміністрації Неля Ковалюк акцентувала на людиноцентричних засадах політики безбар’єрності.

«Сьогодні наша політика у створенні безбар’єрності зосереджена на людиноцентричних засадах. Кожен українець має зрозуміти, що спочатку — людина, а лише потім — діагноз. Важливо, щоб люди з інвалідністю могли відчувати себе самодостатніми, щоб стали доступними місця праці, відпочинку та освіти», — підкреслила Неля Ковалюк.

Учасники також розглянули питання надання допомоги людям з інвалідністю, зокрема юридичні аспекти, а також обговорили питання працевлаштування ветеранів та їх адаптації у повсякденному житті.

 

Круглий стіл став важливим кроком у консолідації зусиль громадськості, влади та наукової спільноти задля підтримки осіб з інвалідністю та створення безбар’єрного середовища в Україні.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь