Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

#тияк: У Радомишлі відбулося виїзне засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення Житомирської ОВА. ВІДЕО

Дата: 11.07.2024 17:21
Кількість переглядів: 99

Сьогодні, 11 липня, в рамках всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» у місті Радомишль відбулося виїзне засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Житомирській обласній військовій адміністрації.

Фото без опису

У заході взяли участь перша заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко, радниця начальника Житомирської ОВА з гуманітарних питань і ментального здоров’я Ірина Гладка, директорка Департаменту соціального захисту населення Житомирської ОВА та секретар Координаційного центру Олена Грищук, представниця Урядової уповноваженої з прав осіб з інвалідністю Неля Ковалюк та інші члени Координаційного центру.

 

Одним із ключових питань засідання була важливість проведення просвітницьких заходів з питань ментального здоров’я та впровадження всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» серед освітян. Перша заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко підкреслила, що ментальне здоров’я дітей є надважливим, оскільки діти – це наше майбутнє. Також вона зазначила, що підтримка категорій населення, які цього потребують, є пріоритетом.

«Впевнена, що нам вдасться й надалі оперативно реагувати на виклики сьогодення і забезпечити координацію зусиль органів влади, громадського сектору та окремих небайдужих громадян у справі психологічної підтримки цивільного населення області, включаючи вимушених переселенців», – наголосила Наталія Остапченко.

Нагадаємо, що на Житомирщині наразі проживає близько 58 тисяч переселенців, а з початку повномасштабного вторгнення тимчасовий прихисток знайшли понад 122 тисячі осіб.

 

Директорка Департаменту соціального захисту населення Житомирської ОВА та секретар Координаційного центру Олена Грищук ознайомила учасників із результатами моніторингу місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб у територіальних громадах Житомирської області.

«У ході моніторингових візитів проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо надання соціальних послуг, пенсійного забезпечення, гуманітарної допомоги, працевлаштування, соціальних виплат та можливості забезпечення соціальним житлом. Зауважу, що в інтернатних установах системи соціального захисту населення області створено всі необхідні умови для перебування ВПО», – розповіла Олена Грищук.

Також було обговорено результати впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» у Житомирській області протягом 2024 року. Радниця начальника Житомирської ОВА з гуманітарних питань і ментального здоров’я Ірина Гладка відзначила, що завдяки координації Наталії Остапченко програму впроваджено з хорошими результатами.

 «Населення починає розуміти важливість збереження психологічного здоров’я, а в регіонах функціонують Центри відновлення, де можна отримати допомогу професійних психологів», – зауважила Ірина Гладка.

Учасники заходу також взяли участь в експрес-тренінгу зі збереження ментального здоров’я, який провела Ірина Гладка. Після тренінгу вони відвідали замок-музей «Радомишль», де ознайомилися з культурно-історичною спадщиною області та побачили колекцію ікон і процес виготовлення паперу для святого писання.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь