Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Infobox Prozorro створено новий розділ про те як застосовувати екологічні вимоги для покращення ефективності закупівлі

Дата: 02.09.2024 08:34
Кількість переглядів: 69

Ефективна закупівля повинна враховувати вимоги до енергоефективності у поєднанні з іншими вимогами до екологічних характеристик предмету закупівлі, враховуючи вартість його життєвого циклу. Такій підхід визначений у Законі України «Про публічні закупівлі» але не всі замовники володіють достатніми знаннями і практичним досвідом застосування такого підходу.

Фото без опису

Як закуповувати екологічно з дотриманням законодавства – інформує замовників новий розділ «Екологічні вимоги» на офіційному ресурсі державної електронної системи публічних закупівель Infobox Prozorro (https://infobox.prozorro.org/gpp-requirements).

Цей розділ містить рубрики про законодавство, принципи і методи, стандарти та маркування щодо застосування екологічних вимог до предмету закупівлі. Але головне – в ньому наведені:

 

  • готові рішення для замовників які екологічні вимоги і чому варто застосувати до товарів і послуг різних категорій;
  • рекомендовані вимоги до заходів захисту довкілля у разі застосування нецінових критеріїв;
  • методи оцінки вартості життєвого циклу для різних категорій;
  • приклади тендерів які демонструють успішну практику застосування наданих рекомендацій.

Рекомендуємо замовникам публічної сфери враховувати рекомендовані екологічні вимоги при підготовці тендерів відповідно до рекомендацій розміщених у розділі «Екологічні вимоги» на Infobox Prozorro.

До основних переваг застосування рекомендованих вимог можна віднести:

  • скорочення витрат, зменшення обсягів відходів та стічних вод внаслідок підвищення енергетичної ефективності, раціонального використання водних та інших ресурсів;
  • зменшення забруднення навколишнього середовища, скорочення викидів парникових газів і ризиків для здоров’я людини, що в свою чергу сприяє поліпшенню умов та продуктивності праці;
  • заохочення розвитку інновацій та інвестицій для зеленої відбудови Україничерез запит на екологічні товари, послуги та технології.
  • практичний приклад дотримання високих екологічних і соціальних стандартів демонструє лідерські позиції органів влади та організацій публічної сфери в напрямку євроінтеграції.

 

Розділ Екологічні вимоги на Infobox Prozorro створений ВГО «Жива Планета» в партнерстві з ДП «Прозоро».

Отримати консультацію щодо застосування цих рекомендацій або надати запит щодо вимог для нових категорій товарів чи послуг можна звернувшись на info@livingplanet.org.ua.

У темі повідомлення зазначайте «Екологічні вимоги у сфері публічних закупівель». Контактна особа – Олена Володимирівна Іванова, +38-067-886-31-93 (тел., Viber, Telegram, WhatApp).

 

FacebookTwitterРесурс


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь