Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У трьох територіальних громадах Житомирщини запрацювали мобільні аптеки

Дата: 09.09.2024 15:13
Кількість переглядів: 52

Нещодавно на Житомирщині почала діяти нова ініціатива — мобільні аптеки від «Укрвак» Міністерства охорони здоров’я України. Завдяки цій програмі мешканці Олевської, Народицької та Словечанської громад, які проживають у 53 віддалених селах області, тепер мають доступ до життєво важливих медикаментів.

Фото без опису

Ініціатива реалізується в рамках проєкту «Інновації для подолання епідемії ВІЛ», підтриманого агентством США з міжнародного розвитку USAID Ukraine – USAID Україна.

 

Мобільні аптеки забезпечують не лише безрецептурними препаратами, але й рецептурними ліками, зокрема за урядовою програмою «Доступні ліки». Жителі найвіддаленіших куточків Житомирщини можуть отримати необхідні ліки безкоштовно або з частковою доплатою, що стало значним полегшенням для багатьох родин.

 

Кожна спеціальна автівка обладнана необхідною матеріально-технічною базою, що забезпечує належний температурний режим та умови зберігання і транспортування медикаментів, а саме: холодильниками, генераторами, доступом до мережі Інтернет.

 

Наразі мобільні аптеки різних приватних та комунальних аптечних мереж, а також Укрвакцини працюють у десяти областях країни: Житомирській, Харківській, Херсонській, Миколаївській, Одеській, Черкаській, Чернігівській, Київській, Тернопільській та Рівненській областях.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь