Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Рятувальники Житомирщини застерігають. Не спалюйте суху траву!

Дата: 20.09.2024 15:29
Кількість переглядів: 38

За інформацією ГУ ДСНС у Житомирській області, продовжують мати місце пожежі в екосистемах регіону. Так лише за 19 вересня  на території Житомирщини виникли 9 пожеж в природних екосистемах, минулої доби їх було 6. Всього з початку року в природних екосистемах області виникло більше 1160 займань, вогнем пройдено понад 1265 га території.

Фото без опису

Гасити подібні пожежі складно, адже висохла рослинність спалахує мов факел і полум’я поширюється зі швидкістю вітру. Також ускладнює приборкання таких пожеж і віддаленість джерел водопостачання (зокрема водойм). І тоді, щоразу рятувальникам доводиться здалеку привозити воду пожежними автомобілями, а не безперервно подавати по рукавних лініях з розташованих поруч джерел водопостачання.

 

Звертаючи увагу на ситуацію що склалася, Головне управління ДСНС України у Житомирській області звертається до всіх громадян: ніколи не підпалюйте суху траву в лісі, на полі, городі, біля своїх будівель.

 

Будьте обережні з джерелами відкритого вогню, із сірниками та цигарками. Якщо ви помітили невелике загорання трави або тліючу підстилку від покинутого багаття, намагайтеся загасити його самі. Іноді досить просто затоптати полум’я (ще потрібно почекати і переконатися, що трава або підстилка дійсно не жевріють, інакше вогонь може з’явитися знову). Якщо пожежу не можете загасити самотужки – зателефонуйте до Служби порятунку «101», повідомте про знайдений осередок загорання і вкажіть точне місце.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь