Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Як можна підтримати дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування або тих, хто опинився у складних життєвих обставинах?

Дата: 24.09.2024 16:20
Кількість переглядів: 14

Наприклад, стати їм наставником!

Наставник – це турботливий дорослий, який хоче і може присвячувати їй свій час, знання та сили. Він стає для дитини чи підлітка значущим дорослим, другом. Спілкування та спільне проведення часу з наставником/-цею дають дитині відчуття самоцінності та сприйняття себе як важливої особистості.

Фото без опису

Сьогодні команда Державної служби України у справах дітей обговорює виклики та проблеми наставництва у Львові, де проходить захід “Обʼєднані наставництвом”. Зустріч організована ДІйМО - Офіс дітей та молоді при Міністерство соціальної політики України, Асоціація Наставництва для дітей та молоді, Координаційний центр з розвитку сімейного виховання та догляду дітей та UNICEF Ukraine. Разом шукаємо відповіді на актуальні питання та збираємо пропозиції з покращення законодавчої бази у цьому напрямку.

«Наставництво — це внесок не тільки в життя окремих дітей, але й у майбутнє всього суспільства. Воно показує, як через дбайливе ставлення та підтримку можна виростити покоління відповідальних, емпатійних людей, які готові допомагати одне одному», — зазначив під час свого виступу Петро Добромільський - Голова Державної служби України у справах дітей.

Наставництво здійснюється добровільно та безоплатно, а також в різних форматах: індивідуальний, груповий, корпоративний, наставництво у сім’ї, “Маленька мама” і не тільки.

Друзі, якщо ця інформація надихнула вас стати наставником – звертайтеся до центру соціальних служб за місцем проживання для отримання консультації.

Також радимо прочитати один із наших постів, де описано більше деталей про наставництво: http://e.surl.li/xrqpbr

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь