Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулось засідання Ради безбар’єрності при Коростенській районній державній (військовій) адміністрації Житомирської області

Дата: 30.09.2024 16:39
Кількість переглядів: 19

27 вересня відбулось чергове засідання Ради безбар’єрності при Коростенській районній державній (військовій) адміністрації Житомирської області. 

 На порядку денному було розглянуто наступні питання:

  1. Про забезпечення безбар’єрності ЦНАПів у територіальних громадах району.
  2. Взаємодія з ветеранами та ветеранками.

Фото без опису

Олена Консевич, начальник відділ цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації та організації діяльності центрів надання адміністративних послуг Коростенської районної військово адміністрації, яка повідомила, що в Коростенському районі організовано роботу 13 Центрів надання адміністративних послуг.

Входи до приміщень ЦНАПІів облаштовані пандусами та поручнями для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, а також місцями для тимчасового розміщення дитячих візків. В деяких приміщеннях Центрів надання адміністративних послуг облаштовано санітарні кімнати з урахуванням потреб осіб з інвалідністю, зокрема тих, що пересуваються на кріслах колісних, та інших маломобільних груп населення.

Для дотримання політики у сфері надання адміністративних послуг, та належного доступу для осіб з обмеженими фізичними можливостями  розміщені тактильні та контрастні позначки для осіб з порушенням зору (таблички з шрифтом Брайля).

Щодо технічного рішення для обслуговування осіб з порушенням слуху деякі ЦНАПи звернулися до Всеукраїнської організації осіб з інвалідністю зі слуху «Українське товариство глухих» з пропозицією про співпрацю та підписання договору.

Для створення доступного простору для осіб з порушенням слуху діє Всеукраїнський проєкт «Сервіс УТОГ – 24/7». Це система цілодобового дистанційного відеозв’язку з перекладачем жестової мови Українського товариства глухих, яка забезпечує доступність людей з порушенням слуху до оточення та всіх послуг, які необхідні для життєдіяльності особи.

У разі звернення до відділів ЦНАП особам з порушенням слуху, у разі відсутності власного мобільного Інтернету, буде надано пароль доступу до мережі Wi-Fi або місця для самообслуговування для можливості користування Інтернетом з метою підключення до «Сервіс УТОГ».

Благодійною організацією Direkt Relief (США) спільно з благодійною організацією «Благодійний фонд Євгена Пивоварова» за координацією Міністерства Цифрової Трансформації України в липні 2024 року відбулась передача  системи енергозбереження Tesla Powerwall 2.0 для забезпечення безперебійного енергопостачання центрів надання адміністративних послуг у разі блекаутів або перебоїв в енергомережі.

Система енергозбереження Tesla Powerwall 2.0 – це інтегрована акумуляторна система з літій-іонною батареєю, яка забезпечує накопичення енергії та виконує функцію джерела енергопостачання у випадку відключення загальної мережі. Інтерфейс Tesla Powerwall 2.0 забезпечує просте підключення до будь-якого об’єкта. Система включає в себе інтегрований акумулятор, інвертор та системний контролер для компактного встановлення, має набір режимів роботи, включаючи автономне електроживлення, часовий контроль і режим резервного живлення.

Начальник відділу з питань ветеранської політики Коростенської районної військово адміністрації Надія Возненко зазначила, що сьогодні досить актуально постає питання комплексної інтеграції людей, що повертаються з фронту, у суспільне життя. Ветерани й ветеранки повинні бачити не лише вдячність і повагу до себе, а й відчувати, що для них створені відповідні умови з боку держави та органів місцевого самоврядування.

Саме тому основним завданням відділу з питань ветеранської політики є забезпечення на території району реалізації державної ветеранської політики, зокрема, щодо соціального захисту ветеранів та членів сімей ветеранів.

Одним із напрямків взаємодії є надання статусу та видача посвідчень особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України. Станом на  01 вересня 2024 року видано близько 200 посвідчень.

Окремої уваги заслуговує також і психологічна реабілітація військових. Саме тому з метою підтримки наших військовослужбовців, які проходять лікування та реабілітацію в закладах охорони здоров’я Коростенського району працівниками відділу з питань ветеранської політики Коростенської районної державної адміністрації проведено благодійну акцію «Подаруй книгу військовому», майстер-клас по розпису імбирного печива.

Одним з пріоритетних завдань роботи відділу з питань ветеранської політики є робота над впровадження у громадах  Коростенського району сервісу «Адмінсервіс Ветеран». При зверненні до «Єдиного вікна» ветерани та члени їхніх родин зможуть окремо від інших відвідувачів отримати вичерпну консультацію, подати заяву для отримання певних документів, а всі необхідні довідки запитуватимуть спеціалісти – адміністратори у відповідних реєстрах чи органах і долучатимуть до заяви автоматично.

Кабінетом Міністрів України затверджено постанову від 02.08.2024 року № 881  «Деякі питання забезпечення інституту ветерана в системі переходу від військової служби до цивільного життя», якою передбачено введення посади фахівця із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб в комунальних закладах чи комунальних установах територіальних громад. Це саме та особа, яка зустрічатиме ветерана (ветеранку) після повернення з військової служби. Забезпечить їм інформаційний супровід та підтримку, надасть консультації щодо отримання статусів, пільг, послуг, житла, проходження реабілітації, працевлаштування, юридичну допомогу.

Лілія Ситнік,  начальник управління соціальної політики Коростенської районної військово адміністрації ознайомила присутніх із презентацією на тему: «Взаємодія з ветеранами та ветеранками», у якій звернула увагу на основні проблеми з якими зустрічаються ветерани та ветеранки та запропонувала шляхи їх вирішення. 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь