Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Українське слово — це сила, що об’єднує покоління та зберігає нашу культурну спадщину

Дата: 15.10.2024 09:02
Кількість переглядів: 18

У місті Коростень відбулося XVIII Всеукраїнське літературно-мистецьке свято «Просто на Покрову», засноване відомим письменником і Заслуженим журналістом України Віктором Васильчуком. Цей творчий захід вже багато років об’єднує всіх, хто цінує українське слово — письменників, журналістів, викладачів і учнівську молодь.

Фото без опису

У межах літературної зустрічі відбулися книжкові презентації, поетичний марафон, урок прози та урочиста церемонія вручення Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Василя Юхимовича.

Презентували нові книжкові видання від провідних українських видавництв, що стали прикрасою літературного свята. Автори поділилися своїми останніми творами, обговоривши нові ідеї та напрямки розвитку сучасної української літератури.

Учасники заходу відвідали садибу-музей Василя Юхимовича в селі Сингаї, вшановуючи 100-річчя з дня його народження. Василь Лукич Юхимович, відомий поет і автор пісні «А льон цвіте», залишив вагомий слід у культурному спадку України.

У центральній бібліотеці Коростеня відбулися літературні змагання, де визначили кращих поетів і прозаїків. Нагородили лауреатів премії імені Василя Юхимовича за вагомий внесок у розвиток літературної майстерності.

«Пишаюсь, що Коростенський район став колискою багатьох видатних майстрів поетичного слова, діячів літератури та мистецтва, імена яких відомі й за межами України!», - зазначив Олег Рябой.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь