Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Наталія Остапченко разом з Міністеркою освіти і науки Естонії Крістіною Каллас відвідали дитячий садочок у Овручі

Дата: 16.10.2024 15:21
Кількість переглядів: 50

15 жовтня на Житомирщині в межах робочого візиту перебувала Міністерка освіти і науки Естонії Крістіна Каллас.

Фото без опису

Так, разом з першою заступницею начальника Житомирської ОВА Наталією Остапченко вона оглянула роботу сучасного модульного дитячого садочку у Овручі, збудованого за кошти Уряду Естонської Республіки.

Участь у заході також взяла директорка Департаменту освіти і науки Житомирської ОВА Наталія Осипович, Овруцький міський голова Іван Коруд, представники естонської делегації, колектив дитячого садочка та його юні вихованці.

Під час перебування у садочку, гості мали змогу оглянути поліпшення умов перебування дітей у закладі, різноманітні виставки, підготовані дітьми та батьками, а також вихованці дитячого садочку представили гостям музичні, танцювальні та театралізовані вистави.

Крім того, Крістіна Каллас передала навчальному закладу спеціалізовані аптечки першої допомоги для дітей, виготовлені в Естонії. А вихованці подарували гостям аплікації та малюнки, виготовлені власноруч, а також фотографії одного з перших візитів естонської делегації до садочка.

«Ми дуже цінуємо те, що робить для України та Житомирщини естонський народ, цінуємо вашу дружню підтримку у ці важкі часи. Як ви бачите, результат нашої співпраці — радісні усміхнені діти у садочку. Щиро дякуємо вам за підтримку і сподіваємося, що наша співпраця принесе нам ще більше таких об’єктів» — зазначила Наталія Остапченко.

Нагадаємо, що відкриття садочку у прикордонному Овручі відбулося 02 червня 2023 року. Над реалізацією проєкту працювали 10 місяців. Як і планувалось, на першому етапі створили приміщення для чотирьох груп, розрахованих на 80 дітей. Укомплектували садочок всім необхідним: кухнею, пральнею, вбиральнями, спортивною залою, зонами для ігор, відпочинку та навчання. Неабияку увагу при зведенні садочка приділили укриттю, яке обладнали сучасною системою вентиляції. Пізніше у садочку відкрили другу його частину ще на 80 місць.

Нагадаємо, що Житомирщину з робочим візитом відвідала естонська делегація на чолі з Міністеркою освіти та науки Естонії Крістіною Каллас. Під час візиту було проведено важливу робочу зустріч з начальником Житомирської обласної військової адміністрації Віталієм Бунечком та заступником Міністра освіти і науки України Михайлом Вінницьким, на якій обговорили перспективи розвитку освітнього середовища України, зокрема Житомирського регіону.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь