Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Михайлівський ДНЗ "Сонечко" може запрацювати в найближчий час

Дата: 26.05.2020 17:40
Кількість переглядів: 1022

Сьогодні, 26 травня, голова Коростенської районної державної адміністрації Юрій Тарасюк, за участі свого заступника Артема Майданика, голови Михайлівської сільської ради Миколи Кравця, завідуючої Михайлівського дошкільного навчального закладу «Сонечко» Галини Юхименко поспілкувався з батьками дітей, що відвідують дитячий садок, та депутатами сільської ради на тему організації роботи ДНЗ в найближчий час.

Нагадаємо, що цю зустріч було анонсовано під час наради, яка відбулась вчора в приміщенні Коростенської районної ради.

Розуміючи важливість такого кроку як початок роботи ДНЗ в умовах адаптивного карантину, на зустрічі було прийняте спільне рішення всіх присутніх в найближчий час розпочати роботу однієї групи, сформованої з дітей працюючих батьків з обов’язковим дотриманням рекомендацій головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка.

Батьків дітей, які відвідують дитячий садок, ознайомлено з даними рекомендаціями та попереджено, що до садочка не пускатимуть дітей без медичних довідок, дітей та працівників із температурою вище 37,2 С. Також протягом дня, щонайменше раз на 4 години, працівники повинні вимірювати температуру дітям. Дітей, у яких температура тіла вища за 37,2 С та тих, у кого є симптоми гострого респіраторного захворювання, мають ізолювати та повідомити про це медпрацівника і батьків.

З відкриттям дитячого садку працівники мають приділяти особливу увагу дезінфекції рук та мити їх із милом або обробляти спиртовмісними антисептиками щонайменше раз на 2 години. Всі працівники повинні носити маски або респіратори протягом робочого дня.

Для дотримання всіх рекомендацій засновником дошкільного навчального закладу, а саме Михайлівською сільською радою, мають бути закуплені безконтактні термометри, засоби дезінфекції, миючі засоби, паперові рушники, баки для утилізації, маски або распіратори та ін.

«Беручи до уваги, що працюючим батькам досить важко нині розірватись між дітьми вдома і роботою, дослухаючись до громадської думки, розуміємо, що потрібно відкривати цей дошкільний заклад. Проте важливо дотримуватись всіх рекомендацій лікарів. Саме тому ми також зі свого боку не будемо стояти осторонь і залучимо до облаштування безпечного простору районну лікарню та її ресурси. Ми відповідаємо за життя та здоров’я наших дітей, а також працівників ДНЗ», – підсумував зустріч Юрій Тарасюк.

Наталія Колєнова,

старший інспектор управління регіональної діяльності

Коростенської районної державної адміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь