Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Для представників ОТГ області презентували програмний комплекс «Соціальна громада»

Дата: 13.02.2020 07:51
Кількість переглядів: 532

У 2020 році стартував програмний комплекс «Соціальна громада», у рамках якого по всій Україні планується запустити фронт-офіси в ОТГ. Так жителі громад зможуть отримувати соціальні послуги безпосередньо за місцем проживання громадян. В області програмний комплекс вже діє в двох громадах, незабаром приєднається ще 17 ОТГ.

Про можливості «Соціальної громади» для представників ОТГ Житомирської області сьогодні, 12 лютого, розповідав заступник директора департаменту праці, соціальної та сімейної політики ОДА Василь Павлюк.

За його словами, цей програмний комплекс дозволить опрацьовувати документи в електронному вигляді, що дозволить скоротити час прийняття рішення та подавати документи для призначення окремих видів допомог, а у майбутньому і всіх послуг безпосередньо за місцем проживання громадян. У цьому контексті важливу роль відіграють фахівці соціальної роботи в громадах щодо організації надання соціальних послуг.

Тож, програмний комплекс «Соціальна громада» передбачає сучасний електронний документообіг між ОТГ та структурними підрозділами соціального захисту населення РДА та міськвиконкомів та запровадження моделі фронт-офісів – віддалених робочих місць.

За інформацією департаменту праці, соціальної та сімейної політики ОДА, на розвиток таких фронт-офісів в регіонах Міністерство соціальної політики України цьогоріч спрямовує 150 млн грн. За підтримки Світового Банку ОТГ будуть забезпечені комп’ютерною технікою для підсилення спроможності щодо розвитку цих сервісів.

За словами Василя Павлюка, в програмному комплексі вже працює в області 2 громади – Баранівська та Тетерівська, та вже є рішення про приєднання до нього ще 17 громад.

Довідково. Пілотний проєкт у 40 ОТГ у 2019 році програмного комплексу «Соціальна громада», який забезпечує електронний обмін даними, показав  спрощення та пришвидшення обміну та опрацювання інформації.

Суть фронт-офісу полягає у територіальній доступності до людини. Такі послуги будуть надаватися в кожній об’єднаній територіальній громаді. На розвиток фронт-офісів в регіонах у 2020 році передбачено 150 млн грн.

З покроковою інструкцією, як приєднатись до «Соціальної громади» можна ознайомитись тут.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь