Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Пам’ять воїнів-інтернаціоналістів вшанували сьогодні на Коростенщині

Дата: 14.02.2020 16:00
Кількість переглядів: 832

Сьогодні, 14 лютого, напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав голова Коростенської районної державної адміністрації Юрій Тарасюк, заступник голови Коростенської райдержадміністрації Артем Майданик, голова Ушомирської ОТГ Людмила Мала, голова Коростенської міськрайонної Спілки ветеранів Афганської війни та воїнів-інтернаціоналістів Олександр Ситнік, голова районної організації ВФСТ «Колос» Михайло Хоменко, воїни-інтернаціоналісти відвідали могили тих, хто віддав своє життя, виконуючи інтернаціональний обов’язок, в селах Васьковичі, Кожухівка, Жабче, Полісся, Ушомир та Бондарівка. Також відвідали могили тих воїнів, що загинули вже в мирний час.

Фото без опису

Зазначимо, що з Коростенщини 275 чоловік були учасниками бойових дій в Афганістані, 9-ро з них – загинули. Згадаємо їх поіменно: Михайло Лотоцький з села Кожухівка, Василь Ущаповський – с. Васьковичі, Віталій Селезньов – с. Чолівка (м. Коростень), Микола Каленський – м. Коростень, Костянтин Наумчук – с. Жабче, Леонід Чумак – с. Злобичі, Анатолій Юрченко – с. Бондарівка, Володимир Березюк – с. Ушомир, Олексій Степанчук – с. Поліське.

Хвилиною мовчання згадали світлу пам’ять кожного воїна на кладовищах району, а також під час мітингу-реквієму в Поліській сільській раді, на якому був присутній і народний депутат України Володимир Арешонков. Присутні на заході низько вклонились, вручили квіти та передали матерям загиблих воїнів-інтернаціоналістів матеріальну допомогу. Не забувають їх побратими і завжди допомагають в щоденних клопотах.

Вже завтра воїни-інтернаціоналісти відзначать пам’ятну дату – 15 лютого 1989 року, яка для багатьох стала днем, коли закінчився відлік великих втрат людських життів. Тоді закрилася остання сторінка героїчного і трагічного літопису боїв. Цей день назавжди залишиться в людській пам’яті затьмареним гіркотою втрат і, в той же час, осяяним сонцем виводу наших військ з Афганістану.

Нагадуємо, що завтра, 15 лютого о 10 год, з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав в парку «Древлянському» відбудеться мітинг та покладання квітів до пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам. Запрошуємо коростенців приєднатись до заходу.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

апарату Коростенської районної державної адміністрації

Фотоальбом заходу



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь