Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Спільний регіональний інформаційний тур НСЗУ та МОЗ України: Житомирщина

Дата: 26.02.2020 09:05
Кількість переглядів: 446

До контрактування з НСЗУ готові понад  90 % спеціалізованих медичних закладів Житомирщині, з них 50 – вже подали пропозиції про обслуговування за програмою медичних гарантій. На комунальні некомерційні підприємства перетворено 100 % спеціалізованих медичних закладів.

Фото без опису

У Житомирській області 50 медичних закладів, що надають спеціалізовану допомогу, подали заяви до Національної служби здоров’я України: загальна кількість пропозицій про обслуговування населення за програмою медичних гарантій у 2020 році за різними групами послуг – 299.

Про це йшлося у Житомирі під час наради з підготовки до укладення договору з НСЗУ в рамках впровадження програми медичних гарантій з 2020 року.

Захід відбувся за участі представників МОЗ України,  НСЗУ, проекту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я», власників закладів охорони здоров’я, які надають спеціалізовану медичну допомогу, керівництва Житомирської ОДА та профільних економічних заступників закладів охорони здоров’я, які надають спеціалізовану медичну допомогу у регіоні.

Учасників наради було поінформовано про подальші кроки у трансформації фінансування медичної галузі в Україні.

Як зазначив заступник Міністра охорони здоров’я України Дмитро Коваль, з 1 квітня розпочинається другий етап медичної реформи, основний зміст якої – це зміна принципу фінансування: «від утримання медичного закладу до закупівлі медичних послуг».

«Ці зміни також передбачають можливість впливу колективу закладу на розмір заробітної плати, а саме через колективний договір, який регулює такі питання, як нормування і оплата праці, форма, система, розмір заробітної плати та інших видів трудових виплат, встановлення режиму роботи, тривалість робочого часу і відпочинку. Саме через НСЗУ заклади зможуть отримувати фінансування, починаючи з другого кварталу», – сказав він.

Дмитро Коваль наголосив, що перепон, які унеможливлюють контрактування з Національною службою здоров’я України, на сьогодні немає.

«Ми маємо досить такі лояльні критерії контрактування, і це більшою мовою не про покращення для пацієнта у цьому контексті, а про роботу лікувальної установи  та співпрацю з НСЗУ. Для пацієнта ж наша мета покращити досяжність, і, що головне, якість медичної допомоги. Це ключове, що має змінитися до кінця року для людей», – зазначив заступник Міністра охорони здоров’я.

Голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко: «З 1 квітня 2020 року медицина перейде з фінансування «ліжка” до оплати послуг, наданих конкретному пацієнту. У центрі системи буде пацієнт. Ми повинні  на практиці повноцінно забезпечити реалізацію медичної реформи.

Наше завдання – забезпечити жителів області доступними і якісними медичними послугами. Нещодавно, депутати Житомирської міської ради виділили 13, 46 мільйонів гривень для купівлі ангіографа, який функціонуватиме на базі КП «Лікарні №2 ім. В. П.Павлусенка». Загальна вартість ангіографічного обладнання становить орієнтовно 25 млн грн.

Також у області діє програма «Сільська медицина», яка передбачає підвищення якості послуг у сільських медичних закладах. Будуються амбулаторії нового типу із житлом для лікарів. До кожної з них передбачені автомобіль і сучасне обладнання. Службові авто допоможуть скоротити відстань між пацієнтом та лікарем у сільській місцевості. Вартість автотранспорту після тендерних процедур склала 10 млн 538 тис. грн, або 479 тис грн за одну автівку.

Докладаємо якнайбільше зусиль, щоб Програму медичних гарантій було запроваджено на усіх рівнях медичної допомоги. Рішення приймаємо, зважаючи на аналітику НСЗУ щодо стану медзакладів регіону та прогнозів їх фінансування. У цьому нас консультує Центральний міжрегіональний департамент НСЗУ».

Директор Центрального міжрегіонального департаменту Володимир Пляцек: «Головне завдання Центрального міжрегіонального департаменту НСЗУ – надавати інформаційну, консультаційну, юридичну підтримку аптечним закладам та закладам охорони здоров’я, партнерам НСЗУ, інформувати пацієнтів, лікарів та керівників закладів про подальшу трансформацію системи охорони здоров’я, а з 2020 року максимально сприяти впровадженню в повному обсязі програми медичних гарантій в регіоні.

Загальна готовність спеціалізованих медичних закладів Житомирської області до контрактування з НСЗУ (за усіма показниками) – 90,55 %. У регіоні автономізовано, зареєстровано в електронній системі охорони здоров’я (ЕСОЗ) та підключено до медичних інформаційних систем (МІС) – 100 %, а комп’ютеризовано – понад 70 %. КЕП – кваліфікований цифровий підпис отримали понад 88 % медичних працівників, яких буде залучено до виконання договору з НСЗУ.

З початку оголошення прийому пропозицій договорів про обслуговування населення за Програмою медичних гарантій у 2020 році 50 спеціалізованих медичних закладів Житомирщини подали до НСЗУ 299 пропозицій про обслуговування населення за Програмою медичних гарантій у 2020 році.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь