Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Завдяки роботі гарячої лінії 15-47 жертви домашнього насильства отримують оперативну допомогу

Дата: 02.03.2020 15:40
Кількість переглядів: 607

Механізм звернення на гарячу лінію для жертв домашнього насильства 15-47 передбачає, що до постраждалих можуть виїхати відповідні мобільні бригади, відбувається верифікація проблематики і визначається механізм подальших дій.

Фото без опису

Про це повідомив заступник Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Сергій Ніжинський у інтерв’ю Інтернет-виданню "Цензор.net ".

”Оператор кол-центру не просто фіксує звернення чи переадресовує його до відповідних компетентних відомств, а й в онлайн-режимі може надавати психологічну допомогу потерпілим від насильства. Тобто у разі потреби людина отримає практичну інформацію, що робити і куди звертатись при виявленні загрози чи проблеми”, - зазначив Сергій Ніжинський.

Створення гарячої лінії на базі Урядового контактного центру – було реальною потребою для Мінсоцполітики як координатора у цій справі, наголосив заступник очільниці відомства: “Ми – не правоохоронний орган, наша тема – це надання допомоги, й зокрема соціальної. Людина може не телефонувати в поліцію, але до нас вона може звернутися і ми їй допоможемо, тож створення гарячої лінії було на часі”.

”Офіційно національна гаряча лінія запрацювала 11 лютого, за неповний місяць на номер 1547 надійшло понад 1700 дзвінків. Це при тому, що вона поки що працює в тестовому режимі, ми маємо всього 16 підготовлених фахівців, проте реальна потреба, щоб цей контактний центр працював ефективно, – близько 100 операторів”, - повідомив заступник Міністра.

ДОВІДКОВО:
Сервіс цілодобово доступний за номером 15-47. 
Дзвінки є безкоштовними зі стаціонарних та мобільних телефонів, анонімними та конфіденційними.
На «гарячій» лінії:
- надаються інформаційні, психологічні та юридичні консультації чоловікам та жінкам, які постраждали від домашнього насильства, насильства за ознакою статі, насильства стосовно дітей, або з питань загрози вчинення такого насильства,
- надається психологічна допомоги потерпілим від домашнього насильства жінкам, чоловікам, дітям.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь