Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

26 квітня – День пам'яті Чорнобильської трагедії

Дата: 24.04.2020 13:02
Кількість переглядів: 479

Шановні жителі Коростенщини! 26 квітня Україна згадує ту страшну екологічну катастрофу на Чорнобильській АЕС, яка назавжди закарбувалась в пам’яті світової спільноти і досі лежить  важким тягарем  в серці кожного з нас.

Фото без опису

В цей день ми з глибокою шаною вклоняємося перед людьми різних професій, які в екстремальних умовах доклали титанічних зусиль для приборкання «мирного атому».

Ми щиро дякуємо всім фахівцям, які нині працюють на станції та у зоні відчуження, невтомно виконуючи складну відповідальну роботу.

Особливу вдячність ми висловлюємо ліквідаторам страшних наслідків аварії на ЧАЕС та схиляємо голови перед світлою пам’яттю героїв, які врятували українську землю і, без перебільшення, увесь світ від поширення радіаційної загрози. Молимося за тих людей, хто, ставши на шляху ядерної стихії, передчасно покинув цей світ.

Завдяки їх героїчному  подвигу  врятовано сотні тисяч життів, ліквідовано поширення ядерної загрози   для людства, попереджено вплив радіації на оточуюче середовище. Серед них були і  наші земляки – жителі Коростенщини, котрі пішли  в ядерний вогонь, щоб зупинити наслідки найбільшої екологічної аварії ХХ століття, та  відродити до нового життя обпалену радіацією землю.

Життя триває… І цим ми зобов’язані Героям Чорнобиля. Низькій уклін, вам ліквідатори! Хай мир і злагода панують у ваших родинах, міцного вам здоров’я, благополуччя та міцності духу!

З повагою, голова Коростенської районної державної адміністрації Юрій Тарасюк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь