Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Щодо виплати допомоги на дітей фізичним особам-підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку

Дата: 05.05.2020 15:38
Кількість переглядів: 480

Постановою Кабінету Міністрів України від 22.04.2020 року №329 «Деякі питання соціальної підтримки сімей з дітьми» затверджено Порядок виплати допомоги на дітей фізичним особам-підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування і належить до першої та другої групи платників єдиного податку (далі – допомога на дітей).

Фото без опису

Допомога на дітей призначається і виплачується фізичним особам-підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку і сплатили єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за усі місяці 2019 року або протягом усіх місяців 2019 року після державної реєстрації фізичної особи-підприємця.

Допомога на дітей призначається на період карантину, встановленого постановою КМУ від 11.03.2020 року №211 «Про запобігання поширенню на території України госрої респіраторної хвороби COVID-19, спиричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та на один місяць після дати його відміни одному з батьків (опікуну) на кожну дитину до досягнення нею 10 річного віку (включно) у розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для дітей відповідних вікових груп станом на 1 січня 2020 року, і виплачується щомісяця за повний місяць.

Допомога на дітей призначаться з місяця звернення і виплачується через установи уповноважених банків відповідно до Порядку виплати пенсій та грошової допомоги через поточні рахунки в банках, затвердженого постановою КМУ від 30.08.1999 року №1596.

Для призначення допомоги на дітей заявник подає органу соціального захисту анселення заяву за встановленою формою у паперовій або електронній формі із зазначенням рахунка в установі банку та наступні документи:

  • копії свідоцтв про народження дітей віком до 10 років;
  • довідка з Пенсійного фонду України про сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (індивідуальні відомості про застраховану особу за формою ОК-7);
  • копію документа, що підтверджує право на постійне проживання в Україні (для іноземця та особи без громадянства);
  • копію рішення про встановлення опіки (у разі здійснення опіки над дитиною)

У випадку подання заяви в електронному вигляді подаються фотокопії всіх вищезазначених документів. При цьому на заяву та документи, що подаються в електронній формі, накладається кваліфікований електронний підпис заявника, його реєстраційний номер платника податків та реквізити документів, що посвідчують особу, отримуються з кваліфікованого сертифіката електронного підпису.

У разі утворення об’єднаної територіальної громади заява з необхідними документами для призначення допомоги на дітей приймається уповноваженими особами, що визначені виконавчими органами громади та передається відповідним органам соціального захисту населення.

У сільській місцевості прийняття заяв з необхідними документами для призначення допомоги на дітей і передачу їх відповідним органам соціального захисту наслення здійснюють особи, уповноважені виконавчими комітетами.

Допомога на дітей не призначається на дітей, на яких виплачується компенсація послуги «муніципальна няня».

Виплата допомоги на дітей припиняється у разі:

  • позбавлення отримувача батьківських прав;
  • відібрання дитини в отримувача без позбавлення батьківських прав;
  • тимчасового влаштування дитини на повне державне утримання;
  • перебування отримувача під вартою на час слідства, у місцях позбавлення волі, за рішенням суду, розшуку отримувача органами нацполіції;
  • смерті дитини;
  • смерті отримувача.

Виплата допомоги припиняється з місяця, що настає за місяцем, в якому виникли обставини.

Отримувач допомоги на дітей у разі виникнення обставин, які призводять до припинення виплати допомоги, зобов’язаний протягом трьох робочих днів повідомити про це органам соціального захисту населення.

Лілія СИТНІК,

начальник управління праці та соціального захисту населення

Коростенської районної державної адміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь