Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Велике будівництво на Житомирщині: введено в експлуатацію 15-тикілометрову ділянку автодороги М-21. ФОТО

Дата: 17.09.2020 09:46
Кількість переглядів: 439

Автодорога М-21 Виступовичі-Житомир-Могилів-Подільський (через Вінницю) має протяжність в межах Житомирської області 224,5 км та є частиною Міжнародного транспортного коридору, який з’єднує Україну з Республікою Білорусь та Молдовою. 

Фото без опису

За наслідками обстежень та оцінки транспортно-експлуатаційних якостей дорожнього одягу, проведеними Укравтодором, Службою автомобільних доріг у Житомирській області та працівниками Держдор НДІ, було встановлено, що вкрай незадовільний стан покриття має ділянка км 158+000 – км 173+000 протяжністю 15,0 км.

На всій протяжності цієї ділянки існуючий конструктив – асфальтобетонне покриття товщиною від 5 до 10 см та просочення 6-8 см.

Вказані конструктивні елементи набули значного руйнування та деформацій: утворилися значні руйнування, ямковість, колійність, викришування, просадки та сітка тріщин чорнощебеневого та а/б покриття, на деяких відрізках ямковість становила понад 50 %.

Це викликане навантаженнями, які значно перевищують допустимі, а також складними погодними умовами у весняно-зимові періоди та існуючою міцністю покриття, яка є значно нижчою від потрібної.

Рік останнього капітального ремонту цієї ділянки – 1980. Пропущені всі норми міжремонтних строків служби дорожніх одягів – пропущено проведення 4-ох капітальних ремонтів. При цьому поточні ремонти останні роки також практично не проводились.

Виходячи із транспортно-експлуатаційного стану автодороги й необхідності відновлення покриття та з метою забезпечення в найближчий час безаварійного руху по автодорозі М-21 Виступовичі-Житомир-Могилів Подільський (через м. Вінницю) км 158+000-км173+000 Службою автомобільних доріг у Житомирській області було здійснено процедуру закупівлі (очікувана вартість предмета закупівлі становила – 213 671 120,00 грн) та укладено угоду від 06.06.2019 року № 43 на суму 154 999 998,00 грн з ПП “Автомагістраль” на поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Житомирської області М-21 Виступовичі-Житомир-Могилів-Подільський (через м.Вінницю) км 158+000 – км 173+000.

У 2019 році на вищевказаний об’єкт відповідно до Розпорядження Кабінету Міністрів України від 06.02.2019 №130-р передбачено коштів було лише 300 тис. грн.

У 2020 році в рамках Національної програми “Велике будівництво” роботи по поточному середньому ремонту були продовжені та в повному обсязі завершені.

Відповідно до проєктно-кошторисної документації здійснено:

  • вирізку кущів;
  • влаштування вирівнюючого шару із крупнозернистої асфальтобетонної суміші асфальтоукладальником Н сер-8 см;
  • влаштування верхнього шару покриття товщиною 5 см із щебенево-мастикової асфальтобетонної суміші асфальтоукладальником;
  • влаштування зупинкових майданчиків;
  • укріплення узбіч відходами від фрезерування;
  • влаштування металевої бар’єрної огорожі;
  • встановлення нових дорожніх знаків;
  • влаштування горизонтальної дорожньої розмітки.

Фактично виконано робіт на суму 145 167 783,78 грн. На сьогодні даний об‘єкт введено в експлуатацію.

Загалом за Програмою «Велике будівництво» у Житомирській області передбачено виконання 107 об’єктів: ремонт/реконструкція 7 приймальних відділень лікарень, будівництво 24 амбулаторій, 11 шкіл, 6 садочків, 6 стадіонів/об’єктів спорту, а також капітальний ремонт 53 об’єктів дорожнього господарства.

Нагадаємо, що у Високівській ОТГ завершено капітальний ремонт гімназії та побудовано амбулаторію сімейної медицини. 

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь