Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Не залишаючись осторонь чужої біди

Дата: 21.01.2021 13:47
Кількість переглядів: 720

20 січня голова Коростенської районної державної адміністрації Юрій Тарасюк спільно із головою Коростенської районної ради Юлією Гаєвською та її заступницею Оленою Харченко завітали в село Грозине, де проживає багатодітна родина Жижкевичів.

Мама Наталія виховує наразі 5 дітей – троє хлопців та двоє дівчат. Крім них в будинку проживає і бабуся дітей Катерина та їх тітка – інвалід дитинства, сестра Наталії Жижкевич, Тетяна. Двоє старших дочок Наталії мають вже свої сім’ї та проживають окремо. У них все гаразд, а от родина Жижкевичів вже давно знаходиться на обліку в районних соцслужбах, як малозабезпечена та така, що опинилася в складних життєвих обставинах.

Ситуація в родині досить непроста матеріально. П’ятеро різновікових дітей, дві жінки похилого віку, відсутність постійної роботи у мами та справжнього господаря в домі дається взнаки. Четверо дітей з родини відвідують Грозинську гімназію – Коля та Ілля навчаються в одинадцятому класі, Павло у восьмому та Алла в першому. Наймолодша Софія, якій 4 роки, перебуває постійно вдома.

Саме тому родиною опікуються не тільки соціальні працівники, місцевий староста, але й районна влада.

20 січня до оселі родини Жижкевичів Юрій Тарасюк та Юлія Гаєвська приїхали не з пустими руками. За сприяння голови районної адміністрації та за підтримки небайдужих волонтерів родині було доставлено два ліжка. Також в родину привезли великі продуктові набори, які також люб’язно надали представники відповідального бізнесу. Діти отримали солодощі, іграшки, а найменша Софійка, у якої напередодні цієї події було день народження отримала омріяну ляльку.

Представники влади оглянули приміщення, де проживає родина. Відзначили невелику кількість дров для опалення оселі, окреслили основні проблемні питання та пообіцяли не залишати родину сам-на-сам зі своїми бідами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь