Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Уряд схвалив проект Указу Президента України про Річну національну програму Україна-НАТО на 2021 рік

Дата: 09.02.2021 10:56
Кількість переглядів: 263

Уряд схвалив проект Указу Президента України про Річну національну програму під егідою Комісії Україна-НАТО на 2021 рік (далі – РНП-2021).

Координацію з підготовки РНП-2021, подальшого виконання і моніторингу здійснює Комісія з питань координації євроатлантичної інтеграції України на чолі з Віце-прем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною.

“РНП на 2021 рік – це фактично наш внутрішній план, за яким ми рухаємося у напрямку членства в НАТО, адже цей документ, як і його попередник – РНП-2020, максимально наближений до План дій щодо членства в НАТО. Рухаючись цим треком, Україна поступово наближає свої стандарти до стандартів Альянсу, що є передумовою членства в НАТО”, – зазначає Ольга Стефанішина.

РНП-2021, як і попередня РНП-2020, – «людиноцентрична»: головний акцент державної політики в сфері євроатлантичної інтеграції спрямовано на забезпечення безпеки і добробуту людини як ключового суб’єкту національної безпеки.

РНП-2021 розробляли понад 535 представників 70-ти державних органів, підприємств і компаній. При підготовці документа використовували міжнародну методику підготовки стратегічних документів «Управління, орієнтоване на результат», загальноприйняту в державах-членах НАТО, ООН, Світовому банку. Розробка документа йшла «від з’ясування проблем у впровадженні необхідних для набуття членства в НАТО реформ» до визначення шляхів їхнього вирішення з індикаторами виконання та ефективності. Проект РНП-2021 розробляли одночасно з пропозиціями до Державного бюджету на 2021 рік, відтак заходи РНП-2021 підкріплені фінансово.

Документ потребує схвалення Президентом України.

Довідково

Річна національна програма під егідою Комісії Україна-НАТО на 2021 рік – це ключовий інструмент досягнення Україною необхідних критеріїв членства в НАТО. Це системний документ, який містить опис реформ, визначає їхню стратегічну мету, зміст, завдання і заходи в наступних напрямках: політичні та економічні питання, оборонні і військові питання, питання ресурсів, питання безпеки, правові питання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь