Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Весняна лісокультурна кампанія-2021

Дата: 10.04.2021 08:11
Кількість переглядів: 627

Як і в кожному попередньому році з першим весняним теплом лісівники державного підприємтва «Коростенське лісомисливське господарство» активно включилися у виконання своїх святих обов’язків по відновленню лісу, створенню нових лісових насаджень. Аби провести роботи якісно та в оптимально короткі терміни, підготувалися заздалегідь.

Фото без опису

Посадці лісових культур передувала велика й клопітка робота: заготівля насіння, вирощування сіянців, очистка ділянок та підготовка ґрунту під посадку шляхом борознування.

Мета діяльності підприємства – це відновлення насаджень основних лісоутворюючих порід.

Лісництва в повному обсязі забезпечені необхідними матеріалами та механізмами для проведення весняних лісокультурних робіт.

В 2021 році заплановано створити лісових культур на площі 135 га. Станом на 9 квітня по державному підприємству відновлено 105 га зрубів , що становить 77%. Всі лісництва активно включились в лісокультурні роботи.

Мають бажання приймати участь у створенні лісових культур небайдужі громадяни, шкільні лісництва, представники територіальних громад. Всі ці роботи відображаються в засобах масової інформації, соціальних мережах та на сайті підприємства.

З 21 березня по 17 квітня лісівники України проводять загальноукраїнську акцію «Створюємо ліси разом», ініціатором якої є Державне агентство лісових ресурсів України.

Метою Акції є відновлення українських лісів, підвищення іміджу лісової галузі та професії лісівника, інформування суспільства щодо важливості та необхідності проведення лісогосподарських заходів, поширення знань про ліси та їх важливість для існування життя на планеті, поліпшення екологічної ситуації в країні, виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи.

Тож, колективи лісництв державного підприємства «Коростенське лісомисливське господарство» взяли активну участь у проведенні Акції і саме з 6 по 9 квітня провели створення лісових культур в таких лісництвах, як:

-Шершнівське лісництво квартал 51 виділ 55 площа 2,2га,

-Омелянівьке лісництво квартал 65 виділ 2 площа 2,4га,

-Бехівське лісництво квартал 68 виділ 19 площа 1,9 га.

В Бехівському лісництві до акції долучилися вихованці шкільного лісництва Кожухівської ЗОШ та вчителі.

На привеликий жаль, людині, не недотичній до лісової галузі на перший погляд може здатись, що лісівники "тільки рубають".

З розвитком інформаційних технологій та соцмереж в суспільстві сформувалась негативна думка про лісівників яка базується не на достовірній інформації, а на дописах в соціальних мережах.

Ніколи не задумувалися, чому в більшост ілісів України дерева ростуть рядами і мають переважно однаковий вік?

Переважна більшість лісів України вирубана і насаджена знову.

Пралісів (ніколи не рубаних лісів) у нас залишилось небагато, і вони переважно зосередженні у важкодоступних місцях Карпат та Полісся.

І коли активісти-неофіти розповідають, що "десь ліс вирубали і не посадили", то в 99% випадків вони просто помиляються.

Лісові масиви, як і рослина, має свій вік стиглості після якого йде процес його відмирання, тому подальше збереження не доцільне і з біологічної і з екологічної точок зору.

Переймаючись майбутнім лісу, лісівники на місці суцільних зрубів ліс відновлюють завжди.

До того ж, за кожне зрубане дерево лісівники сплачують рентну плату у бюджет за спеціальне використання лісових ресурсів, яка розподіляється між бюджетами різних рівнів, та в деяких випадках є основним джерелом доходів сільських (селишних) територіальних громад. А це – мільйони гривень.

Отже, лісове господарство – відповідальна та важка галузь, яка потребує постійної уваги, значних фінансових та фізичних ресурсів, а люди які працюють в цій галузі, потребують всіякої підтримки і розуміння.

Коростенське Лісомисливське Господарство



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь