Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Фонд держмайна України інформує про успіхи малої приватизації за 2020 рік

Дата: 10.06.2021 15:03
Кількість переглядів: 328

Як повідомляє Фонд державного майна України, в 2020 році проведено близько 1900 приватизаційних аукціонів на суму близько 3 млрд гривень та забезпечено середнє зростання цін об’єктів на аукціонах вдвічі.

Фонд виконав річний план із надходжень від приватизації вже в червні 2020 року та приніс до бюджету України коштів у чотири рази більше ніж в 2019 році та в вісім разів більше ніж у 2018 році.

Зокрема встановлений показник надходжень до бюджету від приватизації у 2021 році — 12 млрд грн, що в 45 разів більше, ніж у 2018 році.

У 2020 році Фонд держмайна скасував аукціон на “Київпассервіс” із низькою ціною та провівши маркетування та промотування активу, забезпечив зростання ціни на онлайн-аукціоні зі 196 до 231 млн грн.

Готель «Дніпро» мав працювати 3968 років, щоб забезпечити суму в розмірі понад 1,1 млрд грн, за яку він був приватизований. Цей результат є свідченням зацікавленості бізнесу інвестувати в українську економіку.

Результат успішних аукціонів об’єктів ДП “Укрспирт” — понад 1 млрд грн. До приватизації іі активи приносили державі збитки 8-10 млрд грн.

Окрім надходжень від приватизації не менш важливими є інвестиції — завдяки приватизації ПАТ “Система” у Харкові, замість зруйнованого підприємства створено центр виробництва зарядного обладнання і станцій для електрокарів, яке купують по всьому світу. Загальна сума інвестицій вже перевищила 250 млн грн.

Замість напівзруйнованого оздоровчого комплексу “Горіховий гай” збудовано чотиризірковий готельний комплекс. Новий власник вже інвестував понад 75 млн грн, а в наступні 4 роки буде інвестовано ще 12 млн доларів.

Роз’яснення Фонду державного майна України про те, чому важлива приватизація, читайте ТУТ.

Нагадаємо, що триває реєстрація для участі в електронних аукціонах із продажу об’єктів малої приватизації Житомирської області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь