Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Забезпечення учасників бойових дій допоміжними засобами реабілітації

Дата: 07.06.2022 11:57
Кількість переглядів: 355

Від початку бойових дій на сході, починаючи з 2014 року, перед Україною постала необхідність розвивати протезну галузь, впроваджувати нові технології, навчати спеціалістів для надання висококваліфікованої допомоги з протезування/ортезування учасників бойових дій.

Фото без опису

З метою підвищення в Україні рівня протезно-ортопедичних послуг до міжнародного було організовано та проведено навчальні проекти для українських фахівців, які надали знання по сучасним технологіям протезування та реабілітації. Вагомим результатом стала поява в Україні 21 фахівця з протезування/ ортезування, що мають сертифікати Міжнародної спільноти протезистів /ортезистів (ISPO).

??Запорукою високого рівня якості протезно – ортопедичних виробів стало впровадження широкого спектру комплектувальних виробів різної функціональності, що відповідають потребам пацієнтів з різними можливостями: від можливостей пересування на короткі обмежені відстані до здатності вільно необмежено переміщуватись по будь – яким місцевостям та займатись спортом.

З цією метою були впроваджені в практику протезування різні комплектувальні вироби імпортного виробництва:

колінні вузли:

???? поліцентричні колінні вузли із гідравлічним регулюванням фази опори та переносу 3R60 та інші;

???? моноцентричні колінні вузли з електричним регулюванням фази опори та переносу 3Е80 та інші;

???? моноцентричні колінні вузли з гідравлічним керуванням фази переносу та опори 3R80, VGK та інші;

???? безшарнірні штучні стопи з акумуляцією енергії у відділі носка та п’ятки 1С60-1C64 (лінійка стоп Triton), 1C40 C-Walk та інші;

???? компоненти до функціональних протезів верхніх кінцівок, які поєднують в одному протезі як естетичні, так і функціональні властивості:

- системні штучні кисті з тяговим керуванням 8К22, функціональні гачки 10А12, 10А81 та інші;

- електричні штучні кисті з одним хватом 8Е38 або функціональні електричні гачки та інші.

З вмістом каталогу комплектувальних виробів для виготовлення протезно-ортопедичних виробів індивідуального виробництва можна ознайомитись за посиланням ???? http://wheelchairs.protez.eu/.../CatalogAcces.../Accessories

?? На підприємствах протезної галузі України впроваджено новітні технології виготовлення протезно-ортопедичних виробів, зокрема:

???? протезів верхніх кінцівок із застосуванням мультизахватних кистей Michelangelo, BeBionic (компанії Otto Bock), I limb (компанії Ossure), Taskа (компанії Fillauer), ліктьових вузлів з електронним замиканням AxonErgoArm, ErgoArm (компанії Otto Bock);

???? протезів нижніх кінцівок із застосуванням колінних вузлів з електронним керуванням C-leg, Genium-X3 (компанії Otto Bock);

???? ортезів нижніх кінцівок із застосуванням електронних колінних шарнірів E-mag, С-brace (компанії Otto Bock) та ортезування з використанням 3D-технологій виготовлення.

Після впровадження в Україні новітніх технологій протезування та ортезування виробами підвищеної функціональності, в тому числі спеціальними виробами для занять спортом, а також реалізації проектів по навчанню фахівців з протезування/ортезування не стало необхідності надання послуг з протезування, ортезування та реабілітації за кордоном для учасників бойових дій (останній раз протезування в закордонних центрах було проведено у 2017 році).

На сьогодні учасники бойових дій отримують фахову допомогу з протезування/ортезування виключно в Україні. При цьому в найбільш складних випадках травмування та за відсутності технологій в Україні є можливість відправлення на протезування за кордоном.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь