Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Щорічно 28 жовтня відзначається День визволення України від фашистських загарбників

Дата: 28.10.2022 09:18
Кількість переглядів: 175

Традиційно вшановують пам’ять воїнів, які загинули в боях за визволення України, та населення, яке постраждало від дій фашистських окупантів.

Фото без опису

Варто нагадати, що на території України велись ключові бої Другої світової війни. У ході воєнних дій загинуло близько трьох мільйонів радянських воїнів, понад два мільйони українців було вивезено для примусової праці до Німеччини під час окупації.

Тоді українці мужньо боролись проти фашизму. На жаль, сьогодні змушені боротись проти рашизму. Дві ідеології влади диктатури, два світогляди, які не можуть бути і ніколи не будуть сприйняті цивілізованим світом.

Сьогодні я низько вклоняюсь ветеранам та учасникам Другої світової війни, яких залишилось в живих одиниці, дітям війни, родинам загиблих і кажу, що ми пам’ятаємо усіх героїв, чия боротьба, самовіддана праця і героїзм сприяли звільненню України від нацистів. У серці кожного з нас жива пам'ять про неоціненний внесок українців у спільну перемогу в цій жахливій війні.

Я вклоняюсь світлій пам’яті загиблим у російсько-українській війні. Ми ніколи не збудемо і не пробачимо російському агресору всі ті злочини, який він чинить на нашій землі.

Дякую захисникам України за їх мужність, силу духу, віру в свої сили і силу нашого народу. Перемога буде за Україною, адже з нами правда, з нами Бог!

Юрій Тарасюк,

начальник Коростенської районної військової адміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь