Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У 2022 році на Житомирщині зареєстровано 8 992 звернень щодо фактів домашнього насильства

Дата: 13.12.2022 11:36
Кількість переглядів: 186

За інформацією Департаменту соціального захисту населення Житомирської ОВА, у поточному році зареєстровано 8992 звернень щодо фактів домашнього насильства, з них 22 звернення від дітей, 1123 – від чоловіків, 7847 – від жінок.

Фото без опису

Завдяки реалізації державної субвенції у 2021-2022 роках в області створено профільні установи —4 притулки, 2 денних центри, 1 спеціалізована служба та закуплено 4 автомобіля.

Особлива увага приділяється створенню та діяльності мобільних бригад соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Зокрема, на Житомирщині створено та функціонує 41 мобільна бригада, з яких   12 утворено у цьому році.

Нагадаємо, що 8 грудня начальником Житомирської обласної військової адміністрації Віталієм Бунечком підписано Меморандум про співпрацю з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, який передбачає реалізацію спільного з міжнародними партнерами та Житомирською обласною прокуратурою проєкту – створення Центру захисту та підтримки дітей, які постраждали або стали свідками насильства за міжнародною моделлю Барнахус.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь