Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

14 травня в Україні традиційно відзначали День матері

Дата: 15.05.2023 10:26
Кількість переглядів: 144

Мама – найрідніша людина у житті кожного з нас. Вона перебуває поряд під час всіх визначних подій в житті, навчає нас першим словам, крокам та іншим навичкам.

Фото без опису

В травні українці традиційно святкують День матері. Це надзвичайне сімейне свято, яке має свою цікаву історію.

Запропонувала заснувати таке свято американка Анна Джервіс ще 1908 року. Однак в той час подія не несла такого позитивного характеру, як сьогодні. На жаль, мати Анни померла передчасно, тому жінка хотіла, щоб діти мали окремий день, коли могли вшановувати своїх матерів.

Вона надсилала листи з ініціативою кілька років поспіль. І, врешті-решт, 1910 року отримала позитивний результат. Того року у штаті Вірджинія (США) почали офіційно святкувати День матері. Далі, крок за кроком, все більше штатів впроваджували це свято. Згодом американська традиція перейшла у інші країни світу. Наприклад, відразу післі Першої світової війни День матері почали святкувати у Швеції, Норвегії та кількох інших країнах Європи.

В Україні його традиційно святкують в другу неділю травня. Запроваджене воно було Указом Президента України від 10 травня 1999 року. 2023 року ця важлива дата припадає на 14 травня.

Дорогі жінки!

Від щирого серця вітаю Вас з одним з найтепліших і найдушевніших свят – Днем матері!

Цей прекрасний день спонукає всіх нас промовляти слова щирої вдячності за безмежну любов, постійну турботу, ніжність і ласку найдорожчій людині, яка подарувала кожному з нас радість життя – МАМІ.

Низький доземний уклін, шановні матері, за те, що виховуєте патріотів, які неймовірними зусиллями й навіть ціною власного життя, захищають волю та незалежність України, творять нову історію держави. Ми ніколи не забудемо подвиг ваших дітей – новітніх Героїв України.

Від усієї душі бажаю Вам, наші дорогі матері, здоров'я, родинного затишку, добробуту і впевненості у прийдешньому дні. Скорійшої перемоги, миру та господнього благословення Вам і Вашим родинам!

Лілія СИТНІК,

начальник Управління соціальної політики

Коростенської районної військової адміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь