Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Житомирщині працює команда Національної служби здоров’я України на чолі з Наталією Гусак

Дата: 16.08.2023 12:28
Кількість переглядів: 132

15 серпня відбулася нарада Національної служби здоров’я України на чолі з Наталією Гусак з керівниками громад Житомирського регіону. Метою заходу є покращення системи громадського здоров’я і надання доступних медичних послуг для кожного жителя регіону.

Фото без опису

Програма медичних гарантій “Доступні ліки” НСЗУ вже декілька років успішно реалізується в громадах Житомирщини, надаючи жителям можливість отримати гарантовані державою медичні послуги.

Важливою частиною цього процесу є участь 580 аптечних пунктів в державній програмі “Доступні ліки”, де ліки надаються на пільгових умовах, зокрема у сільській місцевості. Зараз доступ до ліків у селах можливий через 60 аптек, але влада переконана, що попит на необхідні препарати, які надаються державним коштом, набагато вищий.

“Тому ми маємо докласти максимум зусиль, щоб зробити цю послугу від держави доступною для кожного” – зазначила Наталія Гусак.

Також під час наради було обговорено перспективи впровадження роботи мобільних аптечних пунктів, які ще більше сприятимуть доступності медичних послуг у віддалених регіонах.

Під час наради обговорили співпрацю медичних закладів області з НСЗУ

Житомирська ОВА розуміє важливість доступності медичних послуг та найнеобхідніших ліків для пацієнтів у сільській місцевості. Також Житомирська ОВА співпрацює з агентством США з міжнародного розвитку (USAID) для забезпечення медичних послуг та ліків віддаленим громадам області через мобільні медичні бригади та аптечні пункти.

Зараз активно створюються мобільні медичні бригади та аптечні пункти, які з першого етапу будуть діяти у Народицькій громаді.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь