Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Поліцейські закликають дотримуватись простих правил інформаційної безпеки

Дата: 16.11.2023 10:10
Кількість переглядів: 107

Нещодавно до правоохоронців із повідомленням про ошуканство звернувся 60-річний житель Стриївської громади. Він розповів, що намагався здійснити грошовий переказ через мобільний банківський додаток, проте на екрані з’явилось повідомлення про перевищення ліміту. Відтак заявник вирішив скористатись одним із чат-ботів, у якому повідомив про проблему. 

Фото без опису

Потому на номер чоловіка зателефонував незнайомець та, представившись співробітником фінансової установи, зазначив, що необхідно вказати код, який щойно надійшов у смс-повідомленні, та надати реквізити картки. Заявник виконав усі умови, а згодом помітив, що з банківського рахунку було списано кошти. Відтак через власну довірливість він втратив майже 28 000 гривень.

Нині за вказаним фактом слідчі Звягельського районного відділу поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) ККУ, у рамках якого встановлюють причетних до злодіяння осіб.

Водночас правоохоронці нагадують: за жодних умов не розголошуйте номер, термін дії, пін- та CVV-код банківської картки. Пам’ятайте, що працівники фінансових установ не запитують реквізити рахунків, зокрема, і кодів доступу, які надходять в особисті повідомлення. Будьте вкрай обережними та розсудливими.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь