Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Мобільні медичні команди здійснили перші виїзди до громад Житомирщини

Дата: 15.01.2024 16:02
Кількість переглядів: 117

Минулого тижня мобільні медичні команди вже здійснили перші виїзди до Словечанської та Олевської громад. На консультації та огляд до медиків прийшли понад 50 місцевих жителів с. Прибитки та с. Калинівка.

Фото без опису

У межах проєкту "Відновлення доступу до медичних послуг у громадах Житомирської області" створені три такі мобільні медичні команди (ММК) у складі лікаря, медичної сестри, психолога та фахівця з соціальної роботи. Ці ММК здійснюють виїзди до місцевих жителів трьох громад в області: Народицької, Олевської та Словечанської. Мета виїздів – відновлення доступу до медичних послуг, надання первинної медичної допомоги, а також забезпечення психологічної допомоги, підтримки та соціального супроводу.

«Перші виїзди здійснили до Словчеанської та Олевської громад 10 та 11 січня, наступні заплановані на 17 та 18 січня. А вже з 23-го січня ММК відвідає і Народицьку громаду», – розповідають у ГО «НУО «Ін Тач Юкрейн Фундейшн».

Перші візити до громад показали, що люди потребують таких послуг, адже з віддалених сіл непросто дістатися до центрів надання медичної допомоги. Переважно усі пацієнти, які прийшли на консультації - люди похилого віку. ММК на місці здійснюють скринінги на цукровий діабет, серцево-судинні захворювання, хронічне обструктивне захворювання легень, втрата слуху, а також ГЗН (гендернозумовлене насильство) та депресію.

У січні ММК надватимуть послуги за таким графіком:

17.01 – виїзд ММК в Словечанську громаду село Сирниця;

18.01 – виїзд ММК в Олевську громаду село Майдан;

23.01 – виїзд ММК у Народицьку громаду село Радча;

24.01 – в иїзд ММК в Словечанську громаду село Черевики;

25.01 – виїзд ММК в Олевську громаду село Зольня;

30.01 – виїзд ММК у Народицьку громаду село Давидки.

Протягом 9 місяців мобільні медичні команди (ММК) здійснюватимуть візити до різних населених пунктів північних громад області, аби відновити доступ до медичних послуг для їх місцевих жителів. У роботі ММК матимуть медичне обладнання для здійснення обстежень, наприклад: холестерометр-глюкометр, камертон, електрокардіограф, аудіометр, спірометр, пікфлуометр, портативний УЗД аппарат,  багаторазовий педіатричний дитячий, набір орофарингеальних повітропроводів, автоматичний зовнішній дефібрілятор, пульсоксиметр, тонометр дитячий та дорослий, отоофтальмоскоп, оптометричний набір.

ГО "In Touch Ukraine Foundation" виконавчий партнер проєкту USAID «Інновації для подолання епідемії ВІЛ» за напрямком відновлення доступу до медичних послуг у громадах Житомирської області (через ММК).  

Під час огляду пацієнтів члени ММК можуть провести такі тести: ВІЛ/СНІД; гепатит B, С; тест на вагітність; тест на рівень глюкози в крові; тест на рівень холестерину в крові; мультикомпонентний тест сечі; тест на D-дімер; тест на С-реактивний білок; тест для діагностики стрептококової ангіни у дітей; тест на Тропонін

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь