Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Проінформованість - ключ до успіху

Дата: 08.02.2024 14:47
Кількість переглядів: 96

    Орган пробації – це в першу чергу система. Система, яка включає в себе роботу працівників, старання засуджених, допомогу оточуючих. Орган пробації не лише виконує покарання не пов’язані з позбавленням волі, він охоплює своєю діяльністю такі складові, як пенітенціарна пробація та  досудова пробація. Займаються пробаціонери і роботою із волонтерами. Так в Коростенському РВ №1  - 5 волонтерів пробації, в Коростенському РС №1  - 2. Орган пробації постійно змінюється і рухається в ритмі нових вимог, які диктує сучасність.

Фото без опису

    Для кращого розуміння особами, що мають конфлікт із законом функцій і діяльності пробації в Україні, 08.02.2024 року працівниками Коростенського РВ №1 та Коростенського РС №1 було проведено спільний захід. Популяризація діяльності пробації неможлива без усвідомлення громадянами її цілей та можливостей. Тому працівники відділу та сектору максимально старалися провести роботу та надати відповідь на всі питання, що виникали у присутніх.

   Адже пробація - це не страх і безвихідь – це шанс для особи, яка вчинила правопорушення, виправитись без ізоляції від суспільства, зберегти свій установлений спосіб життя, і, що найголовніше, змінити його на краще.  Діяльність  пробаціонерів полягає не лише в контролі за поведінкою засуджених, а й у проведенні соціально-виховної роботи, визначенні  криміногенних потреб, які призводять до скоєння злочинів та у сприянні щодо їх вирішення  шляхом направлення до інших державних організацій, установ для подальшого  працевлаштування, отримання спеціальності та інше. До роботи із засудженими  також залучається психолог відділу.

   Кожному присутньому були надані інформаційні буклети від організацій і установ з якими працівники пробації співпрацюють. 

  

Начальник Коростенського районного відділу №1

 філії ДУ «Центр пробації» у Житомирській області

 Омельчук Ярослава Ярославівна

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь