Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Щеплення проти дифтерії і правця потрібні як дітям, так і дорослим, – Департамент охорони здоров’я ОВА

Дата: 13.08.2024 15:43
Кількість переглядів: 65

Щеплення проти дифтерії і правця належать до переліку тих, які людина має робити не лише в дитячому віці, але й періодично повторювати упродовж усього життя.

Фото без опису

В області охоплено плановою вакцинацією від дифтерії, кашлюка та правця дітей у віці до 1 року (отримали 3 щеплення) – 47,1 % від підлягаючих (Україна – 46,6%).

Планово вакциновано проти дифтерії, кашлюка, правця у віці 18 місяців – 49,9% підлягаючих (Україна – 45,1%). У віці 6 років обласний показник виконання плану щеплень проти дифтерій та правця – 47,7% (Україна – 36,7%).

 

 

У віці 16 років показник виконання річного плану щеплень проти дифтерій та правця – 42,8% (Україна – 36,4%).

 

 

Відсоток виконання плану щеплень дорослого населення проти дифтерії та правця вакциною АДП-м становить 28,7% (Україна – 29,4%).

 

 

Як і де зробити безоплатне щеплення проти дифтерії та правця?

 

 

Вакцинація проти дифтерії та правця безоплатна, зробити її можна у пунктах щеплень, попередньо записавшись у сімейного лікаря. Наразі країна забезпечена вакциною для проведення рутинних щеплень дітям та ревакцинації дорослих. Вона доступна у всіх регіонах.

 

Два кроки для отримання щеплення

 

  • Крок перший: зверніться до свого сімейного лікаря, він перевірить ваш вакцинальний статус – подивиться відповідні записи у медичній картці – і проконсультує щодо подальших дій.

 

  • Крок другий: зробіть щеплення в одному з пунктів вакцинації, які працюють при амбулаторіях загальної практики сімейної медицини та медзакладах.

 

Процедура вакцинації

 

 

  • Перед щепленням медичні працівники проведуть вам медичний огляд. Після щеплення рекомендується залишитися в медичному закладі на 30 хвилин, щоб переконатися у відсутності алергічних реакцій.

 

Графік щеплень

 

 

  • Дітям вакцину вводять у кілька етапів: у віці 2, 4, 6 місяців. У 18 місяців проводиться ревакцинація. У 6 та 16 років дітей ревакцинують проти дифтерії та правця. Дорослим рекомендується щеплюватися проти дифтерії та правця кожні 10 років.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь