Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Календар пам’ятних дат

12 Жовтня, 2022 р., 15:53
14 жовтня ми відзначатимемо День захисників і захисниць України та 80-річчя створення Української повстанської армії.
06 Жовтня, 2022 р., 10:32
Народився у Москві, де натоді працював батько. Відбуваючи покарання на Колимі, заприятелював із українськими в’язнями – членами ОУН та УПА. Завдяки їм дізнався про український Рух Опору під час Другої Світової війни. «Хлопці, які сиділи за націоналізм були людьми моральними,– згадує сестра Людмила Польова, – Завдяки їм Ренат вийшов з таборів націоналістом, безмежно закоханим у свою Батьківщину – Україну».
29 Вересня, 2022 р., 09:50
Бабин Яр – місце пам’яті та некрополь близько 100 тисяч цивільних громадян і військовополонених, розстріляних нацистами у 1941–1943 роках. Серед них – євреї і роми, червоноармійці, комуністи, підпільники Організації українських націоналістів, в’язні Сирецького концтабору, «саботажники», порушники комендантської години та навіть пацієнти психіатричної лікарні імені Павлова.
29 Вересня, 2022 р., 09:49
1845, 29 вересня - в селі Арсенівка на Кропивниччині народився один з корифеїв українського театру, драматург Іван Карпович Тобілевич. В історію він увійшов під псевдонімом Іван Карпенко-Карий, у якому поєдналися ім’я його батька та прізвище улюбленого героя із п’єси Тараса Шевченка «Назар Стодоля» Гната Карого.
14 Вересня, 2022 р., 11:38
Киянин за походженням Ігор Сікорський 14 вересня 1939 року у США підняв у повітря перший гелікоптер VS-300. А вже через декілька років ВПС США взяли на озброєння розробку Сікорського – модернізований гвинтокрил XR-4 (VS-316). Цей вертоліт використовувався військами до кінця Другої світової війни у США і Великій Британії.
11 Вересня, 2022 р., 11:40
Славетний колектив має багато національних і міжнародних відзнак. Його засновником, першим керівником і диригентом був Григорій Верьовка - композитор, хоровий диригент, педагог, фольклорист.
28 Червня, 2022 р., 12:00
Україна була останньою з колишніх радянських республік, яка прийняла нову Конституцію. У червні 1996 року депутати Верховної Ради ухвалили Конституцію України. Це сталося на п'ятий рік після проголошення незалежності. Народні обранці працювали усю ніч з 27 на 28 червня — загалом безперервно 23 години. Під час голосування «ЗА» висловилися 315 парламентарів.
22 Червня, 2022 р., 08:06
Більше 80 років тому на території сучасної України, у складі тодішнього СРСР, почалось криваве протистояння нацистської Німеччини проти Радянського Союзу. Війна, що забрала з собою мільйони невинних жертв назавжди залишилась в нашій пам’яті.
18 Травня, 2022 р., 08:57
Сьогодні один із найбільш трагічних днів в історії кримськотатарського народу. Саме в цей день 1944 року, в уже звільненому від німецьких військ Криму, розпочалася операція військ НКВС по депортації кримських татар до віддалених районів Середньої Азії та Сибіру. Операція проводилась відповідно до таємної постанови Державного комітету оборони № 5859сс «Про кримських татар», у якій наводились абсурдні звинувачення кримськотатарського народу у масовому зрадництві, колабораціонізмі та дезертирстві, але при цьому не наводилось жодних доказів означених фактів.
20 Лютого, 2022 р., 22:05
Сьогодні голова Коростенської РДА Юрій Тарасюк, перший заступник  голови Коростенської райдержадміністрації Сергій Кириченко та затупниця Лариса Хоречко, заступниця голови Коростенської районної ради Олена Харченко, Народний депутат України Володимир Арешонков спільно з головами територіальних громад Коростенського району долучились до вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь