Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини децентралізації

26 Червня, 2020 р., 12:29
Важливим кроком у впровадженні децентралізації стало визначення Урядом адміністративних центрів та затвердження територій 1470 об’єднаних тергромад на основі перспективних планів областей, розроблених обласними державними адміністраціями. Прийняті 12 червня рішення забезпечують формування та функціонування спроможних територіальних громад і відповідних органів місцевого самоврядування та проведення чергових місцевих виборів 2020 року на новій територіальній основі.
24 Червня, 2020 р., 13:37
23 червня в онлайн режимі відбулось перше у 2020 році засідання Ради донорів з питань впровадження реформи децентралізації в Україні під спільним головуванням Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова і радника, керівника відділу Посольства Швеції Сесилії Круни.
16 Червня, 2020 р., 13:27
Жодні сільські, селищні, міські бюджети більше не залежатимуть від району. Всі 1470 територіальних громад, межі яких днями затвердив Уряд, перейдуть на прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом.
16 Червня, 2020 р., 09:31
Органи місцевого самоврядування більше не зобов’язані щорічно приймати рішення про встановлення місцевих податків та/або зборів, йдеться у роз’ясненні Державної регуляторної служби України.
12 Червня, 2020 р., 21:23
Районні ради передбачені чинною Конституцією України, а отже вони діятимуть і на рівні нових районів. Інший варіант можливий лише після внесення відповідних змін до Основного Закону.
12 Червня, 2020 р., 16:50
Реорганізацій, а тим більше ліквідацій районних державних адміністрацій, в цьому році не передбачається. Про це у коментарі порталу "Децентралізація" повідомив заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода, коментуючи питання схвалення Урядом постанови ВРУ «Про утворення та ліквідацію районів».
12 Червня, 2020 р., 13:23
Адміністративно-територіальна реформа – є однією з найбільш важливих і успішних реформ і має бути завершена до місцевих виборів, призначених на жовтень цього року.
10 Червня, 2020 р., 14:14
З наступного року більшість послуг надаватимуться на рівні громад. Райони ж будуть потрібні здебільшого для організації системи державної виконавчої влади на місцях. Тому мешканцям міст і сіл не варто надто перейматися питаннями зміни конфігурацій і функцій районного рівня.
02 Червня, 2020 р., 13:10
Мінрегіон із залученням експертів розробив проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування окремих питань діяльності та організації органів державної влади, органів місцевого самоврядування у зв’язку із утворенням (ліквідацією) районів» (ЗАВАНТАЖИТИ текст законопроекту).
30 Травня, 2020 р., 09:29
27 травня Уряд затвердив перспективні плани формування територій громад Одеської, Запорізької та Львівської областей. Таким чином в Україні затверджено усі 24 перспективних плани формування територій громад областей, а отже країна фактично отримала модель нового адміністративно-територіального устрою на базовому рівні.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь