Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Безоплатна правова допомога

18 Лютого, 2022 р., 10:00
Із цього відео дізнаєтеся, що таке договір оренди землі, як відбувається укладення договору щодо оренди земель з приватної, державної та комунальної власності, що має містити договір оренди землі, як вносити в нього зміни тощо.
17 Лютого, 2022 р., 10:00
Підвищити правову грамотність українців, рівень обізнаності про свої права та механізми їх захисту. Сформувати нову правову культуру у громадах та суспільстві в цілому. Популяризувати правові способи вирішення проблем людей. Все це – цілі правопросвітницької діяльності системи безоплатної правової допомоги. Загалом протягом січня-листопада цього року фахівці системи БПД провели понад 23 тис. правопросвітницьких заходів, якими було охоплено понад 786,7 тис. осіб.
16 Лютого, 2022 р., 10:00
У цьому відеоролику розповідається про роль медіатора, як можна застосовувати медіацію в сімейних конфліктах.
15 Лютого, 2022 р., 10:00
1 грудня 2021 року в Україні було підвищено прожитковий мінімум. Тепер він для працездатних громадян становить 2481 гривню, для непрацездатних – 1934 гривні.
14 Лютого, 2022 р., 10:00
З наявністю споріднення між людьми виникає багато юридичних наслідків: право на спадщину, право на пенсію у зв’язку із втратою годувальника, одержання компенсації тощо. І нерідко перешкодою  реалізації особистих чи майнових прав постає помилка в прізвищі чи імені людини в свідоцтві про народження чи паспорті, або втрата документу. Тоді факт родинних відносин доводиться встановлювати через суд.
11 Лютого, 2022 р., 10:00
Надання допомоги у забезпеченні доступу до медіації є однією із безоплатних правових послуг, право на яку мають усі без винятку громадяни України та особи, які підпадають під її юрисдикцію. З ухваленням Закону України «Про медіацію» система безоплатної правової допомоги планує розширити сервіс надання допомоги в доступі до медіації як одного з ефективних способів альтернативного врегулювання спорів.
08 Лютого, 2022 р., 10:00
Такі особи називаються потерпілими. Потерпілими може бути як фізична так і юридична особа. Уповноваженим представляти інтереси потерпілого під час досудового розслідування та в суді має право тільки адвокат. На всіх стадіях кримінального провадження потерпілий має право примиритися з підозрюваним, обвинуваченим і укласти угоду про примирення. Також у кримінальному провадженні у формі приватного обвинувачення потерпілий має право відмовитися від обвинувачення.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь