Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Децентралізація

05 Лютого, 2021 р., 11:25
Ініційований Швейцарсько-українським проєктом DESPRO діалог виявив чимало проблем галузі й накреслив шляхи їхнього вирішення.
02 Лютого, 2021 р., 14:23
Протягом трьох років команда фахівців Інституту громадянського суспільства, представників міської ради, громадських активістів та місцевого бізнесу втілювала у Баранівській громаді Житомирської області цілу низку незвичних розвиткових ідей, які згодом вплинули на зміну державних стандартів.
29 Січня, 2021 р., 09:17
Наразі в Україні завдяки децентралізації сформовано новий сучасний адмінтерустрій. Відповідно, системних змін потребує й застаріле законодавство. Адже питання, пов’язані із змінами меж або присвоюванням статусу певного населеного пункту досі регулюється актом 40-річної давнини. Уряд ухвалив розроблений Мінрегіоном законопроєкт «Про порядок вирішення питань адміністративно-територіального устрою України», який має вирішити цю проблему.
27 Січня, 2021 р., 09:38
Мінрегіон продовжує відстежувати процес передачі майна з районного рівня у комунальну власність територіальних громад. За інформацією від областей, наразі в країні щодо 88% соціальних об’єктів вже прийняті рішення територіальними громадами про взяття їх на баланс.
25 Січня, 2021 р., 11:13
Триває передача об’єктів спільної власності територіальних громад району до комунальної власності територіальних громад. За даними моніторингу Мінрегіону, станом на 22 січня 2021 року, загалом 88% об’єктів громади вже готові взяти на свій баланс (надали згоду).
22 Січня, 2021 р., 09:37
Сьогодні, 21 січня, заступник начальника Міжрегіонального управління НАДС у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях Володимир Бражевський взяв участь у проведенні консультації у форматі відеоконференції з надання методичної та практичної допомоги з питань реорганізації органів місцевого самоврядування в умовах нового адміністративно-територіального устрою країни для керівників і фахівців новостворених районних, міських, селищних, сільських рад Вінниччини.
18 Січня, 2021 р., 16:40
Сьогодні, 18 січня, за дорученням голови Житомирської ОДА Віталія Бунечка в облдержадміністрації відбулася нарада з головами новоутворених районних державних адміністрацій.
15 Січня, 2021 р., 20:29
У зв’язку із докорінною зміною адміністративно-територіального устрою України, Мінрегіон затвердив Кодифікатор адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад. Відповідне повноваження закріплене в Положенні про Міністерство розвитку громад та територій України.
15 Січня, 2021 р., 12:46
Впровадження реформи децентралізації влади та утворення нових територіальних громад надало великої актуальності питанню передачі об’єктів спільної власності територіальних громад району в комунальну власність ОТГ. Наразі завершується юридичний процес щодо передачі соціально важливих об’єктів – закладів освіти, культури, охорони здоров’я та інших.
14 Січня, 2021 р., 14:16
Сьогодні, 14 січня, голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко провів онлайн-нараду з представниками райдержадміністрацій та територіальних громад Житомирської області. Також у нараді взяли участь заступник голови ОДА Віктор Градівський та керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь