Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Децентралізація

14 Червня, 2023 р., 13:14
Зміни до законодавства, яке регулює діяльність старост в громадах, планують презентувати вже в липні цього року.
13 Червня, 2023 р., 08:28
Земельне законодавство є одним з таких, що зазнає постійних змін. Часта його зміна та мінливість судової практики можуть призводити до втрати нормативно-правової пильності органів місцевого самоврядування у застосуванні ними під час реалізації цих повноважень не чинних на певну дату норм та не застосуванні актуальних правових положень для відповідного періоду та правовідносин. Зокрема, це стосується і законодавства щодо поновлення договорів оренди землі. У цій публікації експерти Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» розглядають дії місцевих рад у випадку закінчення строків договорів оренди землі та особливості застосування норм земельного законодавства, дотримання яких є обов'язковою умовою для їх поновлення.
09 Червня, 2023 р., 10:47
Нещодавно набула чинності Постанова Кабінету Міністрів України від 19 травня 2023 року №523 «Про внесення змін до Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану».  Зазначений акт вносить ряд змін, які стосуватимуться виконання місцевих бюджетів. Про те, на що саме варто звернути увагу місцевим фінансовим органам, йдеться у роз’ясненні, підготовленому експертами Програми USAID DOBRE.
08 Червня, 2023 р., 14:18
Про це повідомляє ГУ ДПС у Житомирській області. Надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування від платників податків Житомирщини протягом п’яти місяців цього року становлять 5 млрд 879,8 млн гривень, в т.ч. від фонду оплати праці за найманих працівників в сумі понад 5724,2 млн. грн., від фізичних осіб-підприємців – 150,4 млн грн.
27 Квітня, 2023 р., 12:04
Ці рекомендації допоможуть органам місцевого самоврядування враховувати інтереси громадськості, суб’єктів господарювання та муніципалітетів при встановленні ставок та пільг місцевих податків та зборів для досягнення сталого соціально-економічного розвитку громади та забезпечення власними джерелами доходів для фінансування важливих проектів та напрямів.
12 Квітня, 2023 р., 20:57
Протягом останніх трьох місяців, до державного та місцевого бюджетів надійшло більш ніж 5,1 мільярда гривень від платників податків Житомирщини. Порівняно з минулорічною сплатою, надходження збільшились у 1,5 рази. Про це повідомляє Головне управління ДПС у Житомирській області.
07 Квітня, 2023 р., 11:38
Фонд міжнародної солідарності запускає Програму стажування «Добре самоврядування» в 2023 році. Її мета – посилення функціонування українських органів місцевого самоврядування, як ключових суб’єктів розбудови незалежності держави та суспільства, а також важливих учасників у процесах відбудови України та підготовки до вступу до ЄС.
06 Квітня, 2023 р., 11:28
Освітні серіали стануть у пригоді як державним службовцям, так і посадовим особам місцевого самоврядування та допоможуть ефективно реагувати на виклики, пов’язані з війною. Мова йде про побудову ефективної комунікації та механізми з дотримання прав людини.
23 Березня, 2023 р., 12:42
Земельні ресурси є основою для формування просторового та стратегічного планування розвитку громади, а також джерелом фінансового наповнення місцевого бюджету громад.
17 Березня, 2023 р., 15:21
Як повідомляє ГУ ДПС у Житомирській області. З початку року місцеві бюджети Житомирщини отримали 3,1 млн грн плати за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь