Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Історія та культура

18 Квітня, 2021 р., 11:43
1961 року на пагорбі над річкою Словечанкою за ініціативи тодішнього першого секретаря Словечанського райкому І.С.Пиньковського розпочалось будівництво величного будинку з гордою назвою Музей партизанської Слави Полісся.
18 Квітня, 2021 р., 11:41
Пам’яткою археології  національного значення в Словечанській ОТГ є унікальний археологічний комплекс поблизу села Городець Овруцького району Житомирської області. У даній статті ми спробуємо охарактеризувати основні відомі факти з історії виникнення та дослідження даного комплексу пам’яток.
18 Квітня, 2021 р., 11:40
Південно-західна околиця села. Тут 31 грудня 1942 р. були розстріляні німецько-фашистськими карателями 68 жителів с Липники за зв’язки з партизанами з’єднання ім.  Щорса. Їх прізвища відомі.
18 Квітня, 2021 р., 11:37
Пам'ятник легендарному князю Чопу Древлянському – засновнику Роду Чопів та селища Чоповичі. Споруджено за ініціативи професора Баранівського В. Ф. та підтримки відомих науковців і освітян України, громади смт Чоповичі та за кошти меценатів. Пам'ятник відкрито 24 червня 2020 року в сквері Чопович. Над створенням макету працював народний художник України Василь Фещенко, а увіковічував славетного козака заслужений скульптор України Віталій Рожик.
18 Квітня, 2021 р., 11:35
На території Народицької об’єднаної територіальної громади Житомирської області у с. Базар знаходиться Братська могила воїнів ІІ Зимового походу армії УНР. Дана пам’ятка віднесена до категорії «Пам’ятка історії місцевого значення» (наказ МКТ №251/0/16-09 від 13.07.09).

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь