Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Безбар’єрність

28 Жовтня, 2021 р., 15:43
27 жовтня, перша заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко взяла участь в онлайн-засіданні Ради безбар’єрності щодо реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року (Нацстратегія). Засідання провів Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.
28 Жовтня, 2021 р., 15:20
До проекту «Бізнес без бар’єрів» долучилися ще одинадцять українських та міжнародних компаній. Спільнота створена з ініціативи першої леді України Олени Зеленської й покликана об’єднувати бізнес, який поділяє цінності життя та роботи без бар’єрів. Декларацію щодо втілення доступності та поширення принципів спільноти у своїх компаніях підписали: Visa, Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ), група готелів Fairmont Grand Hotel Kyiv та Riviera House, ПриватБанк, McDonald’s в Україні, «Кока-Кола Україна», торговельна мережа «Фокстрот», IT-компанія «EPAM Україна», книжкова платформа Yakaboo, мережа супермаркетів «Сільпо» та юридична фірма «Астерс».
27 Жовтня, 2021 р., 13:06
Перша леді Олена Зеленська взяла участь у новому спецпроекті «Vogue Україна», присвяченому героям Паралімпіади в Токіо.
27 Жовтня, 2021 р., 08:51
Сьогодні, 26 жовтня, перша заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко провела селекторну онлайн-нараду щодо результатів проведення моніторингу та оцінки ступеня безбар’єрності фізичного оточення і послуг для осіб з інвалідністю.
26 Жовтня, 2021 р., 12:26
Європа почала свій цивілізаційний прорив з того, що освіта перестала бути привілеєм «обраних» і стала доступною широким верствам. Це дозволило не просто передавати знання, а й масштабувати їх, створювати критичну масу освіченості, яка необхідна для розвитку.
25 Жовтня, 2021 р., 17:06
Сьогодні, 25 жовтня, Представниця Урядової уповноваженої з прав осіб з інвалідністю в Житомирській облдержадміністрації Неля Ковалюк разом із депутатами Житомирської міської ради, представниками Департаменту містобудування та земельних відносин й Управління капітального будівництва міськради взяли участь у виробничій нараді щодо готовності скверу на майдані Путятинський у Житомирі.
23 Жовтня, 2021 р., 11:11
Заступник Міністра соціальної політики Борис Лебедцов взяв участь у презентації інформаційної кампанії ”ДЛЯ ДІТЕЙ суспільство без бар’єрів”.
23 Жовтня, 2021 р., 08:46
Безбар’єрність – це не тільки доступ до фізичних об'єктів. Це значно ширше поняття, яке включає в себе не лише різні сфери діяльності, але і категорії мислення та взаємодії з іншими людьми, як рівними. «Довідник безбар’єрності», який у вересні презентувала перша леді Олена Зеленська, у доступній формі пояснює, чому не можна обмежуватися пандусами, якщо хочемо жити у безбар’єрному світі, а також, чому мова спілкування дуже важлива.
22 Жовтня, 2021 р., 09:28
Чи задумувалися ви, з якими труднощами стикаються батьки маленьких дітей? Наскільки складно підтягнути дитячий візочок сходами одній людині без сторонньої допомоги, зайти з ним до магазину, де немає пологого входу чи пандуса, або у транспорт без спеціального пониження? Про цю проблему ми не замислюємось, поки самі не стаємо батьками чи поки в нашому близькому оточенні не з’являються діти. Усі ці сходинки, бордюри та високі пороги — це все бар’єри, які не дозволяють батькам чи опікунам вільно пересуватися з маленькими дітьми. Це також перепони, що ускладнюють пересування людям з інвалідністю, для яких більшість українських міст і сіл є архітектурно недоступними, а також людям старшого віку й іншим представникам маломобільних груп населення.
21 Жовтня, 2021 р., 09:26
Перша леді України Олена Зеленська презентувала електронну версію «Довідника безбар’єрності». Посібник покликаний зафіксувати нові норми безбар’єрної мови та стати гідом з коректного спілкування. Презентація відбулася в Міжнародний день загального доступу до інформації за участю журналістів і головних редакторів провідних українських медіа.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь