Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Децентралізація

18 Листопада, 2021 р., 15:26
03 листопада 2021 року Кабінет Міністрів України (КМУ) затвердив Постанову №1147 “Про затвердження Методики нормативної грошової оцінки земельних ділянок”. У Законі України (ЗУ) “Про землеустрій” з’явилося визначення межі території територіальної громади, а вже з 26.11.2021 року відповідно до змін ЗУ №1423 з’явиться новий вид землевпорядної документації – проєкт землеустрою щодо встановлення меж територіальної громади, яка буде передбачена статтею 461 ЗУ “Про землеустрій”. Проте, основна ідея та формула нової методики проведення нормативної грошової оцінки (НГО) залишилася майже без змін.
12 Листопада, 2021 р., 09:41
Децентралізація в Україні не завершилася. Ефективна система влади має певні стандарти, зафіксовані в Європейській хартії місцевого самоврядування, яка є частиною українського законодавства. Ще до минулого року система влади в Україні взагалі не відповідала цій Хартії, а сьогодні лише на базовому рівні, та й то не на усі 100 %. А на рівні районів і областей наша система місцевого самоврядування і органів виконавчої влади досі суперечить міжнародним стандартам. Тому завершити децентралізацію вдасться лише тоді, коли ефективне врядування буде на усіх рівнях.
11 Листопада, 2021 р., 11:15
До уваги громад Житомирщини! Долучайтеся до головної платформи з обговорення децентралізації і реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади.
09 Листопада, 2021 р., 09:46
Зміни до Конституції в частині децентралізації та реформування місцевих державних адміністрацій, діяльність асоціацій органів місцевого самоврядування, доля міських агломерацій, розвиток гірських територій, захист прав внутрішньо переміщених осіб. Ці 5 важливих питань обговорять представники та представниці Уряду, Парламенту, органів місцевого самоврядування, міжнародна та експертна спільноти 11-12 листопада під час 6-го Форуму «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави» – головної дискусійної платформи з децентралізації і реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади.
04 Листопада, 2021 р., 15:37
Дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади відіграють важливу роль у захисті здоров’я своїх учнів, персоналу та суспільства. МОЗ України інформує, як можна запобігти поширенню респіраторних захворювань, зокрема вірусу SARS-CoV-2.
04 Листопада, 2021 р., 15:35
11-12 листопада проходитиме 6-й Форум «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави».
01 Листопада, 2021 р., 18:55
Децентралізація – одна із найуспішніших реформ в Україні. Реформа багатогранна, адже на її основі здійснюються суттєві зміни у більшості сфер життєдіяльності, а від того – вона і складна у реалізації і розумінні.
25 Жовтня, 2021 р., 13:31
За ініціативи Міністерства внутрішніх справ, у партнерстві з Конгресом місцевих і регіональних влад, всеукраїнськими асоціаціями представницьких органів місцевої влади, під патронатам Президента України відбудеться форум «Безпечна громада».
18 Жовтня, 2021 р., 15:31
21 жовтня відбудеться важлива подія у сфері енергоефективності та енергобезпеки – ІI Всеукраїнський Форум Енергоменеджерів громад. Тема Форуму: «Енергонезалежна громада». 
11 Жовтня, 2021 р., 10:56
Населення більше 1000 територіальних громад в Україні отримують послуги через Центри надання адміністративних послуг (ЦНАП). Про це свідчать дані Моніторингу реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади, проведеного Мінрегіоном станом на 7 жовтня 2021 року.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь